fbpx

16. Chansonfest Zagreb u kazalištu ‘Komedija’

SansonaOvog petka na Chansonfestu okupit će se brojni umjetnici kao što su Zrinko Tutić, Arsen Dedić, Ksenija Erker, Hrvoje Hegedušić, Dražen Žanko, Nina Romić, Aljoša Šerić, Sandra Bagarić, Miro Ungar, Ibrica Jusić, Kostadinka Velkovska, Lado Leskovar, Igor Brešan i mnogi drugi.
Šesnaesti Chansonfest 2013., održat će se 15. studenog  s početkom u 20 sati u zagrebačkom kazalištu ‘Komedija‘.
Kritike koje su popratile sve prošle Chansonfeste, pokazale su da u Zagrebu postoji potreba za glazbom visoke razine kakav je upravo ovaj festival. Šansona je kao poseban glazbeni žanr prvi put izvedena u okviru zagrebačkog festivala zabavne glazbe 1964. godine, od kad i datira termin ‘Zagrebačka škola šansone’.
U želji da održe tradiciju ‘Zagrebačke škole šansone’ grupa entuzijasta, predvođena jednim od utemeljitelja Zvonkom Špišićem, 1998. godine pokreće Chansonfest, festival hrvatske i međunarodne šansone. Festival nema natjecateljski karakter i nije mu cilj promovirati interprete zabavne glazbe, već skladbe visoke kvalitete i jednako vrijednih stihova, aranžmana i interpretacije.
Ovaj festival su obilježili i neki gosti iz inozemstva poput Talijana Eugenija Benneta, ansambla ‘Musica Nova’, La Baronne Quarteta iz Francuske te Igor Šebo iz Češke, Maria Mayer i Elżbieta Okupska iz Poljske, Zoran Predin iz Slovenije i Ghislaine Daisile iz Francuske.