fbpx

Ana Rucner: Moj djed je ulagao velike napore da bi Kopački rit bio park prirode

Turističko promotivni spot…

Spot predstavlja svojevrsnu igru prirode i čovjeka, u kojoj Ana utjelovljuje ‘šumsku vilu’ koja čuva netaknutu prirodu i štiti je od ponekad okrutnih ljudi, a kako je bilo na snimanju pogledajte u fotogaleriji

Ana RucnerKopački rit u ritmu Bolera je novi turistički projekt TZ Osječko-baranjske županije i Ane Rucner.
– Imali smo veliku sreću jer je dan bio prekrasan i topao. Iako sam već jednom bila u Kopačkom ritu, ponovno sam ostala bez riječi oduševljena tom ljepotom, svjesna ogromne snage te netaknute prirode – otkrila je lijepa violončelistica za portal Scena.hr. Dodaje kako su ih za vrijeme snimanja posjetile bubamare. Župan Osječko-baranjske županije, Vladimir Šišljagić, prihvatio je prijedlog Ane Rucner da se snimi turističko promotivni spot koji će prikazati ljepote Kopačkog rita te istaknuo svoje veliko zadovoljstvo što će posebnost ovog, po mnogočemu posebnog parka prirode, promovirati upravo Ana Rucner, vrsna hrvatska glazbenica koja je za svoje turističke spotove osvojila mnoštvo domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja.

Ana Rucner
Ana RucnerScene su se snimale na više lokacija. Glazbena podloga ovog turističkog videa bit će Ravelov Bolero, za ovu prigodu prilagođen, kako bi na autentičan način dočarao mističnost Kopačkog rita. Promocija spota očekuje se kroz mjesec dana. Spot  predstavlja svojevrsnu igru prirode i čovjeka, u kojoj Ana utjelovljuje ‘šumsku vilu’ koja čuva netaknutu prirodu i štiti je od ponekad okrutnih ljudi.
– Ovaj video za mene će imati i veliku emotivnu vrijednost. Naime, moj djed Dragutin Rucner, ugledni hrvatski ornitolog, kao jedan od inicijatora, ulagao je velike napore prije šezdesetak godina kako bi Kopački rit postao park prirode. Sigurna sam da bi bio sretan što njegova unuka upravo u ovom netaknutom biseru prirode, kojem se uvijek divio i u kojem je provodio mnogo vremena u ornitološkim istraživanjima, snima promotivno turistički spot koji će svijetom pronijeti jedinstvenu ljepotu ovog mjesta – rekla je lijepa violončelistica. Spot su snimali Marijo Romulić i Dražen Stojčić. Redatelj je Goran Markovanović, a fotografiju potpisuje Ines Ljubetić Fiše. A kako je bilo na snimanju spota pogledajte u fotogaleriji portala Scena.hr.

Foto: Press – Ines Ljubetić Fiše
Fotogalerija: [nggallery id=684]