fbpx

Na malim ekranima: BBC-jeva kriminalistička serija Luther

Zagreb…

Prvu epizodu 3. sezone kriminalističke serije Luther gledajte 27. rujna

LutherHrvatska radiotelevizija od petka 27. rujna na Drugom programu (HRT – HTV2) prikazuje 3. sezonu BBC-jeve kriminalističke serije Luther. Idris Elba vraća se kao John Luther u Zlatnim globusom nagrađivanoj seriji o gotovo genijalnom detektivu koji vodi svoj vlastiti rat sa zločinom. Strastven, predan i nemilosrdan u pravoj mjeri, John Luther vraća se na londonske ulice u potrazi za zlom koje vreba na brojim mračnim gradskim ulicama i pragovima.
LutherU novoj sezoni poremećeni fetišist vreba mlade žene u glavnom gradu. Ubojica je već jedanput napao i Luther je uvjeren da će ubijati sve dok ga ne uhvate. No s obzirom na to da je najbolji detektiv u Londonu dobio naredbu da istražuje drugi slučaj – ubojstvo mučitelja s interneta – izgledi da bude uhvaćen prije nego što opet napadne sve su manji. Puno posla nije jedini Lutherov problem. Njegov se život dodatno zakomplicira kad na vidjelo izađe da su mu najljući neprijatelji zapravo njegovi vlastiti kolege i da su spremni prekršiti sva pravila kako bi ga uništili…Kad pak osvetnički ubojica krene u pohod kako bi kaznio kriminalce, Luther je prisiljen suočiti se s vlastitom moralnošću. Može li hodati po rubu između dobra i zla i obavljati svoj posao ili je napokon našao sebi ravna? Pritisak raste sa svih strana, Luthera gura do samih granica i prijeti svemu što mu je drago.
Nabijena energijom, predivno snimljena i prepuna napetosti od samoga početka, ova sezona predstavlja Lutherove neprestane uspone i padove dok rješava neke od najmračnijih zločina u svojoj karijeri. Idris Elba je za ulogu Luthera 2012. osvojio Zlatni globus u kategoriji glavne muške uloge, a za istu je nagradu nominiran još tri puta. Uz to, serija je osvojila još 14 nagrada i 59 nominacija. U glavnim su ulogama: Idris Elba (Luther), Sienna Guillory (Mary Day), Warren Brown (Justin Ripley), Dermot Crowley (Martin Schenk) i Nikki Amuka-Bird (Erin Gray).
Prvu epizodu nove 3. sezone kriminalističke serije Luther gledajte u petak 27. rujna na Drugom programu Hrvatske televizije u 22.50 sati.

Foto: Press