fbpx

Sutra započinje 67. Pula film festival

Pula…

U subotu, 29. kolovoza u 20.30 sati – 67. Pula film festival

Pula film festival67. Pula film festival svečano otvara svoja vrata 67. put u subotu, 29. kolovoza u 20.30 sati. Publici će se u natjecateljskom programu predstaviti ukupno 16 filmova, od kojih Pulu otvara film Mare redateljice Andree Štake. Ovogodišnji program 67. Pula film festivala otvorenja vodit će Duško Ćurlić i Barbara Kolar, a hrvatsku i istarsku himnu izvest će Damir Kedžo. Važna festivalska nagrada Marijan Rotar, koja nosi ime po osnivaču Festivala, bit će tijekom ceremonije uručena Radio Puli, koji se ove godine pridružuje priznatim zaslužnicima koji uspješno spajaju Pulu i film. Poštujući preporuke o održavanju fizičkog razmaka, ove će godine izostati tradicionalni vatromet.
Nakon filma Mare i ostalih večeri Festivala u Areni će biti predstavljana recentna nacionalna produkcija s filmovima Tereza37 (r. D. Šerbedžija), Glas (r. O. Sviličić), Mater (r. J. Pavlović), Ideš? Idem! (r. Lj. Zdjelarević) i Ribanje i ribarsko prigovaranje (M. Trenc) te Otac (r. S. Golubović) iz Manjinskih koprodukcija. U Istarskom narodnom kazalištu publici će se predstaviti drugi filmovi manjinske hrvatske koprodukcije: Bosonogi car (P. Brosens), Ne zaboravi disati (r. M. Turk), Sin (r. I. Tanović), Korporacija (r. M. Nahtigala), Grudi (r. M. Perović), Svi protiv svih (r. A. Košak), Pijavice (r. D. Marinković), Ja sam Frenk (r. M. Pevec) i Agina kuća (r. L. Zeqiraj).
Osim filmova u konkurenciji, u Areni će biti prikazana i dva igrana filma kratkog metra: Slijedi… (r. K. Lulić) i Njemački inat (r. S. Ćapin) te četiri cjelovečernja dokumentarna filma, Stepinac – Kardinal i njegova savjest (r. V. Starešina) te tri premijerna naslova: film Galeb (r. I. Ž. Živković) i dva filma usko vezana za Pulu – Vergarola (r. A. Oremović) i Berge Istra (r. D.Majić).
Ulaznice su dostupne putem mrežne stranice, moguće ih je kupiti i na info punktu na Giardinima, odnosno ispred Arene prije početka projekcije. Zbog epidemiološke situacije građanima je na raspolaganju pet ulaza već od 19:00 sati. Sjedala su složena u parovima i udaljena su od sljedećih 1,5 m te je njihov broj ograničen na ukupno 1500. Radi nesmetanog ulaza i čim manjeg grupiranja, ljubazno se mole posjetitelji da poštuju upute o obaveznom razmaku, dezinficiraju ruke te da na ulazu u Arenu ostave audio zapis s osobnim podacima. Prilikom ulaska i izlaska obavezno je nošenje zaštitne maske a tijekom gledanja programa dozvoljeno ju je ukloniti.

Foto: Press