fbpx

Đelo Hadžiselimović otvara 6. Poreč Dox

Video…

Đelo HadžiselimovićMeđunarodni festival dokumentarnog filma Poreč Dox i ove godine u Poreč dovodi najnovija filmska ostvarenja domaće i strane produkcije. U kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta od 7. do 12. studenog 2016. godie na programu će se naći dvadesetak dokumentaraca. Osim raznovrsnog filmskog programa u kojemu će svatko pronaći nešto za sebe, posjetitelje čekaju druženja s filmašima, izložba fotografija, AfterDox partyji i koncert Elementala posljednjeg dana festivala.
Đelo Hadžiselimović u ulozi moderatora otvorit će 6. Poreč Dox, ali i predstaviti neke zanimljive goste narednih dana festivala. Mirjana Hrga Poreču će predstaviti svoj redateljski prvijenac ‘Prvi put‘, a od najavljenih gostiju ističu se i Robert Zuber s filmom ‘Kandidat’ te Mladen Vušurović, direktor Beldocsa, međunarodnog festivala dokumentarnog filma iz Beograda. Dox prati i izložba fotografija Borka Vukosava ‘Grad’ koja će u Maloj galeriji Učilišta ostati otvorena do 19. studenog.
Poreč DoxIz filmskog dijela programa valja izdvojiti hrvatsku premijeru filma ‘Kako postati Zlatan’ o odrastanju i karijeri Zlatana Ibrahimovića, kao i dokumentarce o Kurtu Cobainu i Marlonu Brandu. Od domaćih filmova u programu su HRT-ov dokumentarac ‘Zašto dama sjedi sama’ i ‘Osvjetljivač zvuka’ Mladena Ćapina te već spomenuti Hrgin ‘Prvi put’ i Zuberov ‘Kandidat’. Na 6. Poreč Doxu prikazat će se i dva nagrađena dokumentarca 14. Liburnia Film Festivala ‘Kratki obiteljski film’ i ‘Turizam!’. Iz autorskog ciklusa ‘Tornaj se doma’ / “Torna casa” bit će prikazan i eksperimentalno-igrani film Gorana Škofića “Na plaži”.
U suradnji s Umjetničkom akademijom Sveučilišta u Novoj Gorici (SLO), Pučko otvoreno učilište pripremilo je i vikend radionice produkcije filma na temu “Na filmu ribari – riba na filmu”. Na festivalu će biti prikazani radovi polaznika radionice pod vodstvom Petera Purga sa Sveučilišta u Novoj Gorici. Temu ribarstva upotpunit će i prezentacija pilot projekta “More od malih nogu” kojim LAGUR “Istarski švoj” nastoji potaknuti konzumaciju proizvoda od ribe u vrtićima i školama.

Organizator najmlađeg i najurbanijeg porečkog festivala je Pučko otvoreno učilište pod pokroviteljstvom HAVC-a, Istarske županije i Grada Poreča. Partneri 6. Poreč Doxa su Umjetnička akademija Sveučilišta u Novoj Gorici, Istarska kuturna agencija i caffe bar Corner.

Foto: Press
Video:

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=6QPQqeeRKGU[/embedyt]