fbpx

Glazbeni spektakl: Andrea Bocelli u Areni Zagreb!

Solistički koncert…

Kad bi Bog pjevao, zvučao bi gotovo kao Andrea Bocelli, rekla je Celine Dion

Andrea BocelliProslavljeni talijanski tenor i istinska svjetska glazbena zvijezda Andrea Bocelli održat će svoj veliki solistički koncert pred zagrebačkom publikom 29. studenog 2014. u Areni Zagreb. ‘Čovjek samo srcem dobro vidi’, citat iz ‘Malog princa’ francuskog književnika Antoinea de Saint Exuperyja mogao bi biti istinski životni moto genijalnog Bocellija i njegove iznimne karijere koja je krenula iz Toskane i obišla cijeli svijet, te postojano traje već više od dva desetljeća. Nakon što se u Zagrebu u koncertnoj dvorani ‘Vatroslav Lisinski‘ po prvi puta predstavio još 1999. godine uz Orkestar opere iz Cagliaria i dirigenta Lorina Maazela, te potom 2005. godine također održao operni gala koncert u pulskoj Areni, Bocelli se napokon ponovno vraća pred hrvatsku publiku.
– Kad bi Bog pjevao, zvučao bi gotovo kao Andrea Bocelli – rekla je jednom prigodom o Bocelliju Celine Dion, a poznata pjevačica nije jedina koja je javno veličala njegov upečatljiv i gotovo savršen glas, sa širokim pjevačkim rasponom. Ovaj karizmatični pjevač uz mnogobrojne obožavatelje zaista kontinuirano uživa veliku naklonost kolega glazbenika, ali i poštovanje glazbenih kritičara.
Neupitno je da nam 29. studenog u Arenu Zagreb stiže jedan od najomiljenijih svjetskih tenora, te da hrvatsku publiku, s predstojećim koncertom Andree Bocellija očekuje istinski glazbeni spektakl. Organizatori koncerta najavljuju da Bocellijeve obožavatelje uz njegove jedinstvene interpretacije popularnih opernih arija, velikih hitova i evergreena s aktualnih albuma ‘Passione’ i ‘Love in Portofino’ očekuje i vrhunska glazbena produkcija, te niz glazbenih iznenađenja.

Foto: Press