fbpx

HNK u Zagrebu za vas: Projekt otvara Dubravka Vrgoč

Zagreb…

Novi projekt HNK u Zagrebu otvorit će danas, 2. travnja, intendantica Dubravka Vrgoč

Dubravka Vrgoč– Kako bi vam vrijeme u našim domovima što brže prolazilo i kako biste uživali u nekim djelima koja su vam nepoznata ili se podsjetili na ona koje ste zaboravili, umjetnici Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu ponudit će vam listu svojih prijedloga. Naime, namjera je novog online projekta našeg središnjeg nacionalnog kazališta, da vrijeme koje moramo provoditi izolirano, provodimo zajedno zanimljivo i uzbudljivo. Stoga će vam umjetnici zagrebačkoga Hrvatskog narodnog kazališta, kojima je također kao i vama, radni prostor unutar zidova njihovih domova, kroz tjedne otkrivati u čemu oni uživaju, što gledaju, čitaju, slušaju te na koji način provode dane… – poručuju iz HNK u Zagrebu.
Novi projekt HNK u Zagrebu otvorit će danas, 2. travnja, intendantica Dubravka Vrgoč.
Dubravka Vrgoč završila je dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti i magistrirala na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Kao kazališni kritičar pisala je za „Vjesnik“ te surađivala u domaćim i međunarodnim kulturnim časopisima. Deset godina bila je ravnateljica Zagrebačkog kazališta mladih, šest godina predsjednica Europske kazališne konvencije, a od 2014. je intendantica HNK u Zagrebu.
Prijedloge umjetnika za provođenje vremena kod kuće moći ćete čitati na web stranicama kazališta www.hnk.hr i na Facebook stranici HNK u Zagrebu.
Za vas će u narednih tjedan dana pisati i s vama komunicirati te predlagati djela, glazbu, filmove:
– Prvakinja Baleta Iva Vitić Gameiro
– Prvak Drame Dušan Bućan
– Prvakinja Opere Valentina Fijačko Kobić
– Ravnatelj Drame Ivica Buljan
– Glumica Iva Mihalić

Foto: Press – HNK u Zagrebu