Magdalena Chovancova – razgovor s poznatom saksofonisticom
By Gordana Malašić Lazić On 20 pro., 2016 At 04:21 PM | Categorized As Glazba, Kultura | With 0 Comments

Ekskluzivno…

ODUŠEVLJENA HRVATSKOM: Saksofonistica i njezin suprug nalaze se među Top 10 izvođača na Billboard Smooth Jazz ljestvici

Magdalena ChovancovaSjajna saksofonistica Magdalena Chovancova i njezin suprug gitarist Robert Fertl ove su godine drugi put posjetili Zagreb.
– Ovdje stvarno uživamo. Imamo ovdje dobre prijatelje. Ljudi u Hrvatskoj su vrlo prijateljski raspoloženi. Gostoljubivi su, sviđa mi se i to što su vrlo muzikalni te zato ovdje imamo puno prijatelja s kojima dijelimo iste strasti prema glazbi. Vjerojatno je lijepo Magdalena Chovancova, Robert Fertlživjeti u Hrvatskoj jer Hrvatska je bogata kulturom – rekla je Magdalena ekskluzivno za portal Scena.hr. Saksofonistica iz Češke i gitarist djeluju pod imenom Threestyle te se nalaze među Top 10 izvođača na Billboard Smooth Jazz ljestvici. Magdalena kaže da se glazbom bavi od djetinjstva.
– Počela sam svirati s 11 godina, a na mene su utjecali mnogi slavni saksofonisti. Moji roditelji su također glazbenici. Ja sam odabrala saksofon, a moja sestra Gabriela svira bubnjeve – otkrila je saksofonistica. Dodaje da život glazbenika nije jednostavan i nije jeftin.

Život glazbenika
– Na samom početku bilo je jako teško. Potrebno je puno godina da se uz školovanje, rad i muziciranje pokušate ostvariti i uz to zaraditi za život – naglasila je Magdalena. Saksofonistica i njezin suprug prošlog četvrtka u Zagreb su došli zbog promocije novog albuma ‘Bucket List’ kojeg potpisuje Igor Geržina, a Magdalena i Robert bili su njegovi gosti na pozornici kluba Sax!. Magdalena nam je otkrila kako funkcionira brak glazbenika.

Magdalena Chovancova
Robert Fertl– Sa suprugom sam se upoznala na jednoj turneji prije mnogo godina i ovako smo sve pojednostavili jer živimo život glazbenika. Zajedno smo na turnejama, zajedno u glazbi i zajedno u bračnoj zajednici. Ponekad je doista ludo jer smo stalno skupa, ali s druge strane ja to volim jer putujemo, upoznajemo mnoge gradove i to funkcionira odlično – zaključila je. Ističe da obožava ovakav način života.
– Nisam sigurna da bih mogla živjeti na jednom mjestu jer pravi glazbenik je uvijek na putu – objasnila je Magdalena. Za kraj razgovora za portal Scena.hr Magdalena i Robert čitateljima su poručili:
– Sretan Božić i Nova godina svima u Hrvatskoj i nadam se da ćemo se uskoro vidjeti na novom nastupu.

Foto: Scena.hr
Fotogalerija: 

comment closed