Senzacija na saksofonu: Igor Geržina predstavio novi album

Bucket List…

U prepunom klubu Sax! održana koncertna promocija novog albuma ‘Bucket List’ kojeg potpisuje senzacija na saksofonu Igor Geržina

Igor Geržina– Hvala svima. Sretan sam što je publika odlično prihvatila nove skaldbe s Bucket Lista koji za mene ima veliko značenje. Svi imamo želje i ciljeve, stvari prema kojima težimo. Ja ih uvijek imam. Jedna od njih je i ovaj album i drago mi je da sam ostvario jednu stavku sa svoje liste želja. Velika mi čast bila večeras na pozornici ugostiti svoje drage kolege i vrhunske glazbenike, ali najviše sam zahvalan predivnoj publici bez koje svega ovoga ne bi niti bilo. Ovo je zaista najbolji poticaj za dalje! – rekao je u četvrtak saksofonist Igor Geržina na promociji svog novog albuma u prepunom klubu Sax!.

Igor Geržina

U kultnom zagrebačkom klubu Sax! u četvrtak u prisustvu velikog broja kolega, prijatelja i štovatelja njegove glazbe, Geržina je uz goste Magdalenu Chovancovu, Roberta Fertla, Elvisa Stanića i Josipa Graha, na najljepši mogući način – uživo koncertnom promocijom, predstavio novi studijski album ‘Bucket List‘.
Igor GeržinaAlbum ‘Bucket List’ peti je samostalni studijski uradak ovog vrsnog autora i saksofonista čija su prethodna dva albuma osvojila svjetsku smooth jazz scenu, a da će i novi album nastaviti stopama prethodnika , potvrdila je sinoć oduševljena publika u Saxu.
Na repertoaru su se izmjenjivale instrumentalne skladbe s novog albuma ‘Bucket List’, a koncert su uveličali glazbeni gosti s kojima je Igor surađivao na novom albumu. Na pozornici su mu se pridružili poznata češka saksofonistica Magdalena Chovancova i njemački producent i gitarist Robert Fertl s kojima je Geržina izveo Billboard singl ‘Eastern Magic’ koji je postigao zapažen uspjeh u stranom radijskom eteru, legendarni gitarist Elvis Stanić na skladbi ‘Nail Your Part In A Single Take’ te cijenjeni hrvatski trubač Josip Grah na skladbi ‘Living Out Of The Suitcase’.
Geržinu i soliste pratio je sjajan prateći bend u sastavu: klavijaturist Jurica Leikauff, gitarist Davor Doležal, bas gitarist Dubravko Vorih i bubnjar Mario Klarić koji su vrhunksim solima pokazali svoje glazbeno umijeće.
Na kraju koncerta, na pozornicu su se popeli svi gosti i zajedno su izveli božićni hit ‘Santa Claus Is Coming To Town’ te izazvali oduševljenje publike koja je na kraju dugačkim pljeskom odala priznanje ovom neumornom saksofonistu.

Foto: Press – Mario Kociper