fbpx

Humanitarna akcija Korak u život

HRT…

Korak u život– Drago mi je da sam i ove godine izvršna urednica ovoga hvalevrijednog humanitarnog projekta – izjavila je izvršna urednica projekta Ljiljana Vinković.
U subotu 20. veljače 2016. godine s početkom u 19,15 sati na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) i na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) u okviru akcije Korak u život izravno će se prenositi veliki humanitarni koncert Parnoga valjka za pomoć djeci bez primjerene roditeljske skrbi iz dječjih domova i udomiteljskih obitelji. Nastavak je to uspješne i lijepe humanitarne priče, a kojom se stipendijama pomaže mladim ljudima koji su unatoč teškim životnim uvjetima pokazali zrelost i hrabrost shvativši da im obrazovanje može donijeti svjetliju budućnost i sretniju životnu svakodnevicu. U Hrvatskoj svake godine dvjestotinjak djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz dječjih domova i udomiteljskih obitelji završava srednju školu, a katkad čak i namjerno padaju četvrti razred srednje škole jer strahuju kako dalje.
Akciju podržavaju predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i brojni drugi državni dužnosnici. Koncert Parnoga valjka održat će se uz izravan prijenos Hrvatske radiotelevizije, a svi ljubitelji toga popularnog zagrebačkog benda moći će uživati u 90 minuta njihovih najboljih i najpoznatijih hitova. U ovu humanitarnu akciju možete se uključiti i pozivom na broj humanitarnoga telefona 060 9001 (6,25 kuna; PDV je uključen u cijenu) te pomoći mladim ljudima da unatoč svim životnim nedaćama imaju bezbrižno i kvalitetno fakultetsko obrazovanje
– Ove će godine gledatelji Drugoga programa Hrvatske televizije i slušatelji Drugoga programa Hrvatskoga radija te svi gosti u Koncertnoj dvorani ‘Vatroslav Lisinski’ uživati u koncertu Parnoga valjka, a prije ćemo se samoga koncerta u polusatnoj televizijskoj emisiji prisjetiti kako je bilo u prošlih osam godina. U cijelu priču uvest će nas naši voditelji u razgovoru s organizatorima, stipendistima, gostima i uzvanicima ovogodišnjega događanja u Lisinskome – kaže izvršna urednica projekta Ljiljana Vinković.
Redatelj je Ivan Miladinov, a producent Rajko Pavlović.
Budite uz Hrvatsku radioteleviziju i humanitarni koncert Parnoga valjka u okviru akcije Korak u život na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) i Drugoga programa Hrvatskog radija (HRT – HR 2) u subotu 20. veljače u 19,15 sati.

Foto: Press