Tražila se karta više za Ludens teatar

Koprivnica…

Po nagrađivanom tekstu Tene Štivičić predstava ‘Nemreš pobjeć od nedjelje’ oduševila je publiku na 8. Ljetu u Ludensu

Ludens

Filip Juričić i Jelena Hadži-ManevJučer su Koprivničani s velikim oduševljenjem dočekali predstavu Nemreš pobjeć od nedjelje, koja je nastala po nagrađivanom tekstu Tene Štivičić. Pred publiku u Atriju Doma mladih, stali su Filip Juričić i Jelena Hadži-Manev. Njihova sjajna izvedba na 8. Ljetu u Ludensu oduševila je publiku koja je glumce nagradila ovacijama.
Ova je priča o dvoje mladih ljudi, s Njom i Njim u glavnim ulogama. On i Ona traže ljubav, nalaze je i onda – što s njom? Ljubav Filip Juričić i Jelena Hadži-Manevkao svevremenska tema određenom današnjem dobu, determiniranom krizom gospodarstva, krizom identiteta pojedinaca, drastičnim promjenama u ulogama spolova, tehnološkim napretkom društva i njegovim moralnim nazadovanjem tema je kojom se bave mnogi autori. Tena Štivičić u svojoj drami o ljubavi govori kroz usta dvoje ljudi koji je pokušavaju dokučiti i razumjeti, osjećati je u vrtlogu vanjskih utjecaja koji nisu nimalo blagonakloni prema ljubavi. On i Ona su glasovi generacije stasale u burno doba društvenih i političkih previranja u kojem je često teško pohvatati konce zbivanja u vanjskom svijetu.
Podsjetimo, publika u uredu Ludens teatra ili na blagajni Doma mladih može priložiti novčanu donaciju za Teatralku – ulaznicu dobrog srca, namijenjenu osobama koje si ne mogu priuštiti odlazak u kazalište. Uvođenjem ovakvog tipa ulaznice, Ludens teatar nastavlja sa svojom misijom izgradnje i odgajanja zajednice, ali i približavanja kazališta svima bez obzira na socijalni status.
A sutra na portalu Scena.hr pročitajte ekskluzivni intervju s Filipom Juričićem i Jelenom Hadži-Manev.

Foto: Scena.hr