fbpx

Katarina Rautek: Samo snažni ljudi mogu pokazati svoju ranjivost

Ekskluzivno za Scenu…

POVRATAK NA GLAZBENU SCENU: U pjesmama se potpuno razotkrijem, a takva sam i u životu – iskrena prema sebi i publici, kazala je pjevačica

Katarina RautekNakon dvije godine pauze, Katarina Rautek vratila se na glazbenu scenu. Prije nekoliko dana objavila je svoju drugu pjesmu u samostalnoj karijeri ‘Idi sad‘.
– Uzela sam kraći predah od glazbe i pojavljivanja u javnosti jer mi je trebao odmak. Trebala sam razmisliti u kojem smjeru će ići moja solo karijera i s kojim timom. Tražila sam pjesme s kojima ću se približiti publici jer sam svjesna da im sad moram dati još bolje od sebe. Oni to zaslužuju – otkrila je Katarina ekskluzivno za portal Scena.hr. Dodala je kako ni jednog trenutka, ma koliko joj je ponekad teško bilo, nije odustala od glazbe.
– Glazbu volim i glazbu živim– ističe pjevačica. Kaže da nije žurila s povratkom na scenu.
Katarina Rautek– Čekala sam kvalitetne pjesme i kvalitetne autore jer ne želim nešto kratkotrajno. I pronašla sam. Pjesma ‘Idi sad’ napisana je prije 15 godina. Autorica je Jadranka Krištof i zaista je sjajna autorica, ali i divna osoba. Odlično se slažemo i to se osjeti u našem radu. Ona drugačije pristupa glazbi i pjesmama i to mi se sviđa. Nakon što smo dogovorile suradnju, ušle smo u studio i nakon pet mjeseci rada snimila sam ‘Idi sad’. U pjesmi se mnogi mogu pronaći, kao što sam se ja pronašla i osjetila je – ispričala je Katarina. Dodaje da je i u toj pjesmi potpuno iskrena, kao što je iskrena prema svojoj publici u svakom segmentu svog života.
– Pjevam one pjesme koje osjećam i pjevam ih s dušom. U pjesmama se potpuno razotkrijem, a takva sam i u životu. Iskrena i prema sebi i prema publici. Smatram da nije mana pokazati svoju ranjivost, već je to upravo suprotno, snaga. Svatko od nas u životu padne, no samo je važan način na koji ustaneš i kreneš dalje. I tražiš put da budeš bolja osoba, bolji umjetnik. Kad ti je teško trebaš to pokazati, ako ti se vrišti i vrištati. Kad si sretan trebaš se glasno smijati i pokazati da si samo čovjek koji se bori. Jer publika ne prašta laž. Publici moraš dati cijelog sebe, iskreno, bez fige u džepu  – objasnila je simpatična i vedra Katarina. Pjevačica se raduje novim pjesmama, a svojoj publici poručuje:
– Hvala vam što ste uz mene, voli vas vaša Katarina.
Autor glazbe i teksta za pjesmu Idi sad je Jadranka Krištof, autor aranžmana Mihael Blum/Jadranka Krištof, glazbeni producent je Mihael Blum/Jadranka Krištof.

Foto: Press – Hit Produkcija