fbpx

Predstavljena knjiga i natječaj ‘Nikola Ivanda’!

Zagreb…

Nikola IvandaNikola IvandaSinoć je predstavljena knjiga rano preminulog mladog redatelja Nikole Ivande ‘Bol i druge priče’. Knjigu su predstavili Petar  Bujas, urednik knjige, Enes Kišević, pjesnik i dramski umjetnik te dr. sc. Darko Lukić, recenzent knjige i Nikolina prijateljica Zrinka Šamija, voditeljica odnosa s javnošću Kazališta Kerempuh dok su dijelove knjige čitali glumci Ksenija Marinković, Bojan Navojec i Filip Šovagović.
Na promociji je najavljen natječaj ‘Nikola Ivanda’ za najbolju kratku priču autora do 35 godina koji će biti raspisan u rujnu 2015. godine.
Vesna Tominac MatačićO Nikolinom talentu, osebujnosti i karakteru govorili su brojne kolege i prijatelji iz filmskog i kazališnog svijeta koji su svojim dolaskom podržali Nikolin rad, a i ovaj hvalevrijedan natječaj: Ana Lederer, Bobo Jelčić, Dora Ruždjak Podolski, Ivona Juka, Perica Martinović, Goran Bogdan, Rakan Rushaidat, Kostadinka Velkovska, Vesna Tominac Matačić, Duško Valentić, Tvrtko Jurić, Blaženka Leib i mnogi drugi.
Nikola Ivanda bio je talentirani mladi redatelj čiji je rad obećavao, a čiji su projekti uvijek pobuđivali interes javnosti. Nažalost iznenadna smrt ovog mladog umjetnika, zaustavila je njegove snove, a mnogi njegovi projekti ostali su nerealizirani. I dok su s njegovim redateljskim kvalitetama bili upoznati mnogi, manje je poznato da je Nikola Ivanda bio i nadaren pisac.

Foto: Ino Zeljak