fbpx

Kruno Bakota: Ljubav između Nevena i Trnoružice zapisana je u zvijezdama

Ali i na dlanu…

U predstavi ‘Trnoružica’ redatelj Ivan Leo Lemo kroz maštovitu cvjetnu priču o princezi, otkrio je i težak životni put mladića koji je poljupcem prave ljubavi probudio Trnoružicu iz stoljetnog sna

Kruno Bakota

Ivan Leo Lemo, Petra Kurtela, Kruno BakotaJučer je premijerna publika ovacijama nagradila glumačku postavu predstave ‘Trnoružica‘ u zagrebačkom kazalištu Trešnja. Publika je posebno dugim aplauzom nagradila redatelja predstave. I to s razlogom. Ivan Leo Lemo je poznatoj bajci udahnuo jedan sasvim novi život te priči dao novu dimenziju. Lemo je kroz maštovitu cvjetnu priču o princezi otkrio i težak životni put i odrastanje Nevena, mladića koji je poljupcem prave ljubavi probudio Trnoružicu iz stoljetnog sna. Zaljubljenog mladića u Ružicu, koji traga za svojom ljubavlju i smislom postojanja, igra Kruno Bakota.

Kruno Bakota

Kruno Bakota– Ljubav između Nevena i princeze zapisana je u zvijezdama. Ona je suđena, ali da bi došlo do tog sjecišta, Neven mora zaslužiti pravu ljubav. Mora proći trnoviti put i mislim da je to jedna jaka poruka koja se šalje djeci. Svaka bajka ima upisanu jednu trajnu vrednotu – kazao je Bakota za portal Scena.hr. Uloga Ružice pripala je Petri Kurteli. Bakota ističe da je predstava ‘Trnoružica’ izuzetno slojevita bajka, ali i vrlo životna. Bakota kaže da je užitak igrati u predstavi te je pohvalio cvjetne vile koje su nosile najveći dio priče. A cvjetne vile igraju Ana Vučak Veljača, Dubravka Lelas, Aleksandra Naumov, Sanja Hrenar, Tena Jeić Gajski, Karla Brbić, Ivana Bakarić i Tamara Vrdoljak.
– Vile svojim tijelom i glasom sve ilustriraju i zapravo je blagodat glumiti među njima – zaključio je Bakota. Osim pitkog i zanimljivog teksta u rimi te sjajne glumačke izvedbe, publika je bila oduševljena raskošnom scenografijom, maštovitim kostimima i koreografijom. A za to su zaslužni: scenografkinja Vesna Režić, kostimograf Marko Marosiuk te koreograf Leo Mujić. A kako je bilo na premijeri te više o predstavi možete pročitati na linkovima: Ivan Leo Lemo: Otkrili smo identitet mladića koji je probudio Trnoružicu i Premijerna Trnoružica očarala publiku u Trešnji.

Foto: Scena.hr