fbpx

Premijerno: Ljubavna pisma Staljinu u režiji Saše Broz

Zagreb…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Ljubavna pisma Staljinu

Ljubavna pisma StaljinuU nedjelju, 4. studenoga 2018. godine s početkom u 20.00 sati u Dramskom kazalištu Gavella, na programu je premijera predstave kazališta Planet Art ‘Ljubavna pisma Staljinu‘ u režiji Saše Broz. Pomoćnik redateljice i scenograf u predstavi je Marko Torjanac, kostimografiju potpisuje Đurđa Janeš, a glume Franjo Dijak, Anastasija Jankovska i Marko Torjanac.
O predstavi Ljubavna pisma Staljinu:
Sovjetski savez. Tridesete godine prošloga stoljeća. Piscu legendarnog romana ‘Majstor i Margarita’ Mihailu Bulgakovu zabranjeno je izdavanje i izvođenje njegovih djela. Obraća se Staljinu o kojemu ovisi sudbina svih umjetnika u Rusiji. Jednoga dana dobiva potpuno neočekivan telefonski poziv. Na telefonu je Staljin. Osobno.
Ova povijesna fikcija inspirirana je crticom iz stvarnog života njezinih protagonista – jednog od najznačajnijih ruskih pisaca Mihaila Bulgakova i diktatora Josifa Visarionoviča Staljina.
Drama obrađuje odnos totalitarizma i umjetnosti, autoritarnog vladara i pisca kroz osobni sukob Bulgakova i Staljina te propituje cijenu i granicu slobode i slobodne misli tada kao i danas.
Kompleksno uranjajući u vrijednosti i razloge dva suprotstavljena principa, ova drama donosi dinamičnu i intenzivnu studiju vječnih pitanja koja se postavljaju pred pojedinca, društvo i umjetnost.
Premijerna izvedba predstave je u nedjelju, 4. studenoga 2018. godine, a predstavu možete pogledati i 10., 18. i 25. studenoga 2018. godine u 20.00 sati u Kazalištu Mala scena.

Juan Mayorga: Ljubavna pisma Staljinu
Mihail Bulgakov: Franjo Dijak
Jelena Andrejevna: Anastasija Jankovska
Staljin: Marko Torjanac
Režija: Saša Broz
Pomoćnik redateljice i scenograf: Marko Torjanac
Kostimografija: Đurđa Janeš
Izbor glazbe: Milorad Stranić
Oblikovanje svjetla i zvuka: Damir Rončević
Dizajn: Tomislav Veltruski
Fotograf: Mladen Pobi
Snimatelj: Hrvoje Felbar

Foto: Press