Zagrebački plesni ansambl i Anything u Osijeku
By redakcija On 29 ruj., 2016 At 04:36 PM | Categorized As Kazalište, Kultura | With 0 Comments

Gostovanje…

Predstava Anything gostuje u HNK Osijek kroz Plesnu mrežu Hrvatske, nakon uspješnih izvedbi na Dubrovačkim ljetnim igrama i Splitskome ljetu

Medijski pokrovitelj Scena.hr

AnythingPlesna predstava ‘Anything‘, nagrađivanog španjolskog autora Daniela Abreua, a u izvedbi uglednog Zagrebačkog plesnog ansambla, gostuje u Hrvatskome narodnom kazalištu Osijek 3. listopada s početkom u 19.00 sati. Predstava je nastala u koprodukciji Zagrebačkog kazališta mladih, a u Osijek stiže kroz Plesnu mrežu Hrvatske, projekt koji omogućuje izabranim recentnim predstavama suvremenog plesa izvođenje za publiku širom zemlje. Drugo je to gostovanje ovog ansambla u Osijeku ove godine, nakon što je oduševio brojnu publiku u siječnju s predstavom ‘Rekvijem za Z.’.
U predstavi ‘Anything’ gledatelj ne prati neku određenu priču, već tijelo u pokretu, koje pamti sve što mu se u životu dogodilo, govori samo za sebe. Vrhunski plesači Zagrebačkoga plesnog ansambla Anythingsustvaratelji su ovoga djela pa su tijekom procesa rada istraživali i pokušali artikulirati osobne povijesti vlastitih tijela. Rezultat je poetičan ples između sna i jave, uz šum vjetra, kojeg kritičari opisuju kao dojmljivu, sugestivnu simbiozu lirskog i epskog.
U predstavi plešu nagradama hrvatskoga glumišta ovjenčani Ognjen Vučinić i Aleksandra Mišić te Petra Chelfi, Martina Nevistić, Petra Valentić i Nika Lilek.
Ulaznice po cijeni od 30 kuna mogu se nabaviti na blagajni kazališta.

Foto: Press

comment closed