Aleksandar Bogdanović: Iza scene Sumnjivog lica
Piše: Snježana Županović On 17 svi., 2015 At 02:54 PM | Categorized As Kazalište, Kultura | With 0 Comments

Uoči premijere…

U Nušiću prepoznajemo nas i ove oko nas, kaže glumac

Aleksandar Bogdanović u komediji u dva čina Branislava Nušića Sumnjivo lice‘ glumi predsjednika općine Jerotija Pantića.

Aleksandar Bogdanović– Meni kao glumcu to predstavlja veliki izazov. Stvarno uživam u radu s kolegama. Žanrovski predodređen suigri glumaca i smijehu gledatelja. Lik Jerotija obogatit će moju glumačku biografiju – rekao je Bogdanović za portal Scena.hr. Kaže da je Nušić magnet za publiku.

– Starije kolege tvrde da Nušića nije bilo tridesetak godina u HNK. Zagreb ga je izveo prije tri godine. Uspješno s Frljićem. Nušić je klasik i veliki izazov za nas glumce. Pruža puno mogućnosti za igru. Radnja predstave ismijava nesposobnost državnog aparata, birokratske države, činovništva, nesposobnosti ‘odabranih’ – naglašava Aleksandar. Sve je spremno za premijeru predstave koja će biti 22. svibnja 2015. godine u HNK Osijek.

– Probe su kreativne su i provokativne. Sklapaju se posljednji dijelovi mozaika koji čine predstavu. Slobodno mogu reći – jako dobru predstavu. Danas su stigli kostimi, šminka, sve je spremno – otkrio je glumac. ‘Sumnjivo lice’ je u režiji i adaptaciji Olje Đorđević, a Aleksandru je ovo prva suradnja s mladom redateljicom.

Aleksandar Bogdanović– Olja je iskustvena. Ima ideju i komunikaciju. Postoji prostor i potreba za Oljom u HNK Osijek – dodaje. Glumac je naglasio da će publika vidjeti aktualnu, zanimljivu i duhovitu predstavu.

– Namjera svakog kazališta prilikom postavke Nušićevog teksta je jača komunikacija s publikom. Njegov životni humor, cinizam, ironija, njegove situacije i karakteri su aktualni i prepoznatljivi, živi i svakodnevni. U Nušiću prepoznajemo nas i ove oko nas – zaključio je Bogdanović za portal Scena.hr.

Foto: HNK u Osijeku, Aleksandar Bogdanović priv. album

comment closed