fbpx

Marija Husar: Gluma je moj san i drago mi je da je moja prva uloga u dječjoj predstavi!”

Marija Husar

– Igrom slučaja dobila sam ulogu u predstavi ‘Sedmi kontinent’. Gluma je moj san. Još više me veseli to što mi je prvijenac baš dječja predstava – rekla je za Scenu uoči premijere Marija Husar Rimac. Pjevačica je dobila svoju prvu ulogu u predstavi ‘Sedmi kontinent‘. Dječju predstavu potpisuju Leon Lučev i Petra Radin koja je i njezina jako dobra prijateljica. Upravo će ta predstava otvoriti ovogodišnji, 53. međunarodni dječji festival u Šibeniku. Festival traje od 22. lipnja do 6. srpnja. Autor glazbe je Tomislav Babić. Kostime je  osmislila Sara Lovrić-Caparin, a scenografiju Matija Šantić.

–  To je veliko i prekrasno iskustvo i presretna sam zbog toga. Cijela ekipa je savršena. Svi su mi velika podrška. Nikada nisam išla na satove glume i sve sam učila korak po korak. S ostalim glumcima sam izmjenjivala iskustvo. Oni su mene podučavali glumi, a ja njih pjevanju. Najljepši osjećaj je to što baš glumim s djecom i jako nam je zabavno. Malo se smijemo, malo zabavljamo, šalimo pa opet malo radimo – ispričala nam je Marija kako joj je bilo na probama. Otkrila je i koliko se dugo pripremala za ulogu.

– Cijela priprema traje šest mjeseci od prvog kontakta, koliko i sama ta ideja o predstavi. Sve ide svojim redom. Krenula sam s čitanjem tekstova, upoznavanjem glumaca, probama… Odlazak u Šibenik na probe pa onda opet povratak u Zagreb – govori pjevačica. Obitelj i prijatelji jako se raduju njezinoj prvoj ulozi.

– Presretna sam. Muž je već došao u Šibenik. Danas mi dolazi sestra s djecom i mužem. Imam veliku potporu svoje obitelji – kazala je sretna Marija. Pjevačica jedva čeka premijeru da pokaže svoj glumački talent.

– Imam veliku tremu. Ovdje je jako vruće. Nemamo zraka, uvjeti su baš ljetni. Sve ostalo je odlično – naglasila je Marija. Pjevačica još ne zna hoće li ostati u glumačkim vodama jer je trenutačno koncentrirana samo na ovu predstavu.