fbpx

Massimo pjesmom u čast D. Bowiea započeo koncert!

Lisinski…

Massimo

MassimoMassimo je koncert započeo s pjesmom ‘God only knows‘, a intimni Massimov svijet prodisao je punim plućima. Sam, uz svoju gitaru, na velikoj sceni Lisinskog Massimo je očarao publiku. Nema riječi kojima bi se taj ugođaj dao opisati. Teško da postoji bolji način da se naglasi utjecaj koji je na Massimovu glazbu imao veliki umjetnik David Bowie (koji je i sam izvodio ovu pjesmu 80-tih) pa tek nakon što je odao počast nedavno preminulom geniju, glazbenici iz Massimovog benda: Marko Matošević, Pipo Matošević, Bruno Urlić, Robert Vrbančić i Zvjezdan Ružić, potom producent Ivo Popeskić na klavijaturama i prateći vokali sestre Majerle i Vanesa Mišić, zauzeli su svoje pozicije. Prvi taktovi ‘Sjaja u tami’ dali su naslutiti što sve čeka publiku u do posljednjeg mjesta ispunjenoj dvorani Vatroslava Lisinskog.
Hvatajući se u koštac sa stalno prisutnim demonom treme, već je u trećoj pjesmi „napetost“ popustila a artistička ljepota zaposjela je sve kutke hrama glazbe. Oblak pozitivnih emocija nadvio se nad Lisinskim, a već je u prvim konferancama Massimo dao do znanja da se pred ovom publikom osjeća ugodno.

Massimo, Igor GerzinaSpecijalni gost na koncertu Massima je bio naš proslavljeni saksofonist Igor Geržina koji je za portal Scena.hr otkrio prve dojmove s koncerta:
– Ovo mi je jedan od najljepših koncerata na kojima sam sudjelovao. Legendarna dvorana Lisinski, svjetski poznati Zagrebački solisti, odličan bend, odličan zvuk i Massimo bolji nego ikad. Uživao sam u svakom tonu, pretpostavljam i publika. Vidimo se na sljedeća dva koncerta.”

Pjesme iz svih Massimovih glazbenih epoha, od Dorian Gray faze, suradnji sa Zrinkom Tutićem i Arsenom Dedićem, preko oba albuma „Vještina“ do recentnog CD-a „1 dan ljubavi“, zvučale su drugačije, šarmantno, a istovremeno moćno zahvaljujući posebnim aranžmanima koje je osmislio Ivo Popeskić. Njegovu akustičnu viziju u dijelo su proveli Zagrebački solisti koji su se na pjesmi „Sretan put“ pridružili već povećem broju izvođača na sceni.

Massimo

MassimoViše od dva i pol sata druženja u Lisinskom prošlo je u hipu, a rezimirajući svoju 30-tak godina dugu karijeru Massimo im je na bisu podario pjesme koje već dugo nisu bile na koncertnom repertoaru: „Sve će to mila moja prekriti ruzmarin, snjegovi i šaš“ i „Bacila je sve niz rijeku“ kojima je još jednom pokazao zašto ga mnogi smatraju najboljih hrvatskim muškim vokalom.
Nova prilika za uživanje na koncertima u Lisinskom nudi se već večeras, ukoliko ste na vrijeme osigurali svoje ulaznice, ili u nedjelju 21.2. ukoliko se to tek spremate učiniti. Isti glazbeni program predstavit će se i riječkoj publici na koncertu u petak, 12. veljače u Dvorani mladosti.

Foto: Press/Jure Urek