fbpx

Gdje se kupuju nježnosti – Praizvedba u HNK

Gdje se kupuju nježnosti na scenu postavlja redatelj Rene Medvešek

– Praizvedba dramskog teksta Gdje se kupuju nježnosti održat će se 15. siječnja 2021. godine u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu – poručuju iz HNK u Zagrebu.
Autorica je proslavljena pjesnikinja Monika Herceg koja je jednoglasnom odlukom žirija pobijedila na ovogodišnjem Natječaju za suvremeni dramski tekst pri HNK-u u Zagrebu.

Gdje se kupuju nježnosti

Drama Gdje se kupuju nježnosti prati tri generacije žena u ruralnoj sredini koja se teško oporavlja od posljedica rata. Priča je to o ženama čiji je život ispunjen nasiljem, patnjom i siromaštvom, ali i nadom o izlasku iz tog začaranog kruga.
Gdje se kupuju nježnosti na najveću nacionalnu scenu postavlja redatelj Rene Medvešek koji je u HNK-u režirao proslavljenu predstavu Tko pjeva zlo ne misli. Medvešekova režijska ideja jest da lik Kćeri na pozornici interpretiraju tri naše kazališne dive, proslavljene glumice Lana Barić, Jadranka Đokić i Daria Lorenci Flatz. U ulozi Majke, kao spone dviju generacija, vidjet ćemo fantastičnu Ninu Violić, moćnu Baku glumi Mirta Zečević, a Filip Vidović igra Sina. Ulogu Oca tumači Igor Kovač, novi član Ansambla HNK u Zagrebu.
Meni kao piscu ta mogućnost da tekst dobije dimenziju izvan papira predstavlja nešto gotovo nestvarno. Kad čovjek piše, tekst je živ koliko i stvarnost. Sama mogućnost tog izlaska u ljudska usta malo je zastrašujuća, ali i divna u isto vrijeme, kaže Monika Herceg kojoj je ovo prvo iskustvo s postavljanjem teksta na kazališne daske.
Ulaznice možete kupiti OVDJE.

Foto: Press