fbpx

Na Ljetnim noćima: Nemreš pobjeć od nedjelje

Gostovanje…

Koprivničko neprofitno kazalište Ludens teatar na Ljetnim noćima Teatra Exit

Nemreš pobjeć od nedjeljeLudens teatar dolazi na Ljetne noći Teatra Exit, a publika će moći pogledati predstavu ‘Nemreš pobjeć od nedjelje‘, koja je na rasporedu 14. srpnja 2017. godine s početkom u 21.00 sat, u Atriju Muzeja za umjetnost i obrt. U slučaju kiše, predstava će se održati u Ilici 208. s početkom u 21.30 sati.
Već dobro znan tekst Tene Štivičić o dvoje mladih ljudi, koju je Ludens teatar postavio na scenu pred sedam sezona, predstavlja Nemreš pobjeć od nedjeljerazvoj ljubavne veze, od zaljubljenosti do rutine, zamora i netrpeljivosti. Kroz svima poznate, klišeizirane situacije Ona (Jelena Hadži-Manev) i On (Filip Juričić) prolaze svoje intimne, egzistencijalističke i materijalne krize, vrteći se u neprekidnom krugu nesigurnosti, bespomoćnosti i želje za nečim boljim.
Od milja zvana ‘Nedjelja’ najdugovječnija je predstava ovog kazališta te je postala direktna veza ka imenu Ludens teatra. Predstava je svoju premijeru doživjela 13.
veljače 2010. godine, a ova je drama nagrađena Rektorovom nagradom za školsku godinu 1999./2000. i Nagradom za dramsko djelo ‘Marin Držić’ Ministarstva kulture Republike Hrvatske 1999. godine.
Drama je prevedena na engleski jezik.

Foto: Press