fbpx

27. ožujka – Svjetski dan kazališta

Svjetski dan kazališta

Teatar EXIT Svjetski dan kazališta obilježit će svojom najnovijom predstavom „TIHA NOĆ“ koju će održati na svojoj maloj sceni u Studiju EXIT (Gundulićeva 37/1) s početkom u 19.00 sati.

Svjetski dan kazališta

– Možda vas okolnosti zadnjih godinu dana ne motiviraju za izlazak i odlazak u kazališta, ali 27. ožujka kao Svjetski dan kazališta izvrstan je poticaj da to ipak u subotu učinite, a predstava “TIHA NOĆ” motivirat će vas da to nastavite činiti i kasnije jer će vam osvijestiti važnost aktivnosti i društvenih odnosa i ukazati vam na sve zamke pretjerane samoće u koju može upasti svatko od nas, a da ni ne shvati što mu se dogodilo. Iako su zadnjih godinu dana izvanjske okolnosti u većoj mjeri uzrok samoizolacije, predstava ukazuje i na vlastitu odgovornost za stanje u kojem smo se zatekli. Ponekad ponos i lijenost mogu spriječiti pojedinca da se othrva usamljenosti, čime podržava vlastitu isključenost iz društva koja ga najteže pogađa u raznim prigodama poput Božića ili Uskrsa koje neizostavno prati slika obiteljskih i blagdanskih druženja. Oni koji nisu dio masovnog slavlja imaju dojam da nešto propuštaju te se mogu osjećati manje vrijednima jer se ne uklapaju u opće i naizgled jednostavne okvire i zahtjeve. Kako na Badnjak izgleda suočavanje s usamljenošću i nepripadanjem te borba sa samim sobom, u 70 minuta dočarat će vam Franjo Dijak – pozivaju iz kazališta na Svjetski dan kazališta.

Svjetski dan kazališta

Nakon kultne „Dekadencije“ i „Istoka“ ovo je treća predstava u Teatru EXIT nastala prema tekstu S. Berkoffa. Kao i prve dvije, i ovu je predstavu režirao Matko Raguž.

Predstava “TIHA NOĆ”, osim u subotu na Svjetski dan kazališta, igra i dan ranije, u petak 26. ožujka u 19.00, a ulaznice za izvedbe dostupne su online na www.ulaznice.hr, u petak 26. ožujka od 18 do 20.00 sati na blagajni Teatra EXIT (Ilica 208), te na dan izvedbe u Studiju EXIT od 18 do 19.00 sati.

Foto: Press – Hrvoje Zalukar