fbpx

Meritas na 35. Večerima na Griču

Zagreb…

Tri godine poslije, Meritas se vraća u prekrasan prostor Atrija galerije Klovićevih dvora

Meritas– Inače nas oduševljava ljepota i posebno kad je natopljena izvanvremenskim… Tako se osjećamo u Klovićevim dvorima, u Atriju koji nas, evo, dobroćudno prihvaća i ovo ljeto. Vraćamo mu se, zahvalne i nestrpljive da sa svojim glazbenicima zasviramo našoj publici. Lijepo je i što je organizator Večeri na Griču proširio priču, pa posjetitelj Klovićevih dvora taj dan može uživati u izložbi, a potom zaokružiti večer našim koncertom… Sjećamo se odlične atmosfere i nadamo se da ćemo je ponoviti ali i nadmašiti… – osvrnule su se Anita i Meri iz grupe Meritas na najavljeni koncert.
Sjećanja su još svježa s posljednjeg njihovog koncerta koji su upriličili upravo u Klovićevim dvorima 2013. godine. Ispunjeno, uzbudljivo, dojmljivo, neki su od epiteta koji opisuju taj koncertni trenutak u njihovoj karijeri. Grupa Meritas je za povratak na Grič, u ponedjeljak 11. srpnja 2016. godine, pripremila glazbeno putovanje kroz svih pet postaja-albuma na koje će se ‘ukrcati’ publika koja ih prati sve ove godine, ali i neka nova lica kojima je upravo spoj Meritas i Klovićevih dvora kombinacija koja se ne propušta.
Publika će se te srpanjske večeri na Griču podsjetiti na pjesme koje su obilježile glazbeno djelovanje grupe Meritas kao što su ‘Budim se’, ‘Igra’, ‘Umjesto isprike’, ‘Odjednom ti’, ali i njihovu najnoviju pjesmu ‘Pričaj mi’. O novoj pjesmi ‘Pričaj mi‘ grupa Meritas je nedavno u ekskluzivnom intervjuu za portal Scena.hr podijelila s čitateljima svoje dojmove.
Anitu i Meri na pozornici Atrija Klovićevih dvora pratit će redom osebujni glazbenici: Ivan Božanić, električna gitara, Mladen Munivrana, bas gitara, Tin Ostreš, bubanj i Zdeslav Klarić, električni piano.

Foto: Press – Mare Milin