Nina Violić snima drugi po redu igrani kratkometražni film Janje
By redakcija On 7 ruj., 2017 At 12:23 PM | Categorized As Film, Kultura | With 0 Comments

Zagreb…

Glumica Nina Violić u ulozi redateljice i scenaristice svog drugog po redu kratkometražnog filma koji se ovih dana snima na različitim lokacijama diljem metropole

Nina Violić

Nina ViolićNovi kratkometražni film Nine Violić vodi nas na pomalo drugačiju Odiseju zagrebačkim ulicama. Film Janje, koji se jučer počeo snimati u produkciji kuće Spiritus movens, prati dvije jedanaestogodišnje djevojčice u njihovom bezbrižnom lutanju Zagrebom tijekom vrućih ljetnih mjeseci.
Snimajući se iPhoneom i preslušavajući uporno isti refren, ove najbolje prijateljice nalaze se s prijateljem koji ih vodi… Kroz susret s nepoznatim ljudima djevojčice doživljavaju pravu avanturu.
Autorica scenarija je Nina Violić, direktor fotografije je Vanja Černjul, scenografkinja i kostimografkinja Ana Savić-Gecan, majstor tona Hrvoje Petek, majstorica maske Marija Bingula, a produkciju potpisuje Zdenka Gold.

Nina Violić
Ovo je drugi po redu igrani kratkometražni film u režiji i prema scenariju Nine Violić. Njen prethodni film Odvajanje premijerno je prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu ‘Kino Pavasaris‘ u Vilniusu, Litva, a od danas ga je moguće pogledati na linku: Odvajanje – YouTube.
Snimanje filma Janje trajat će do 12. rujna.

Foto: Press – Nikola Predovića

comment closed