fbpx

Slavni tenor Jose Cura u velikom finalu Zagreb Classic

Zagreb…

Jose CuraDanas, 10. srpnja 2018. godine s početkom u 21.00 sat, ne propustite veliki finale ovogodišnjega festivala Zagreb Classic. Na pozornicu Trga kralja Tomislava stiže slavni argentinski tenor – Jose Cura.
Uz našu opernu divu Evelin Novak te Festivalski orkestar pod vodstvom maestra Diana Tchobanova, maestro Cura priprema atraktivni program na kojemu će izvesti neke od najljepših i najpoznatijih stranica operne umjetnosti, od Leoncavalla do Catalanija i od Verdija do Puccinija!
Bit će to bez sumnje najbolji mogući zaključak ovogodišnjega festivala Zagreb Classic, koji je treću godinu za redom pod vedrim nebom Tomislavca ugostio niz prvorazrednih glazbenih produkcija, velikih orkestara, sjajnih glazbenika i drugih umjetnika. Koncertom će biti obilježen i rođendan Nikole Tesle, koji je rođen na dan održavanja koncerta, u Smiljanu 10. srpnja 1856. godine.
Jose CuraMaestro Cura svestrani je umjetnik čije raznolike aktivnosti sežu od pjevanja na opernoj sceni do režije i dirigiranja, a zagrebačko gostovanje prilika je da upoznamo i njegov fotografski rad. U sklopu gostovanja, u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu u ponedjeljak 9. srpnja otvorena je tako i izložba fotografija ‘Jose Cura – Život objektivom slavnog tenora‘.
Otvorenju izložbe, uz Jasminku Poklečki Stošić, ravnateljicu Umjetničkog paviljona, Mirka Bocha, ravnatelja Zagrebačke filharmonije te samog maestra Curu, nazočio je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je istaknuo kako je nakon koncerata 2CELLOS, Robyja Lakatosa i Gorana Bregovića ponosan na koncert Joséa Cure kojim će završiti ovogodišnji festival Zagreb Classic.
Izložbu fotografija moguće je pogledati do 15. srpnja, a danas u 21.00 sat nikako ne propustite slavnoga Argentinca – Joséa Curu u finalu festivala Zagreb Classic!
– Vidimo se na Trgu kralja Tomislava – Gdje uživamo u glazbi na travi! – poručuju organizatori.

Foto: Press / www.zagreb.hr