fbpx

Opera u Lisinskom – održan koncert za mlade

Zagreb…

Nastupili su Ljubomir Puškarić, Tamara Felbinger Franetović i Nikša Radovanović, solistica HNK Ivan pl. Zajc iz Rijeke Ivana Srbljan i stipendistica HNK u Zagrebu Josipa Bilić

Opera u Lisinskom– Naša glavna zadaća je obrazovanje mlade publike na području kulture i umjetnosti. Ovakvim programima koji su spoj edukativnog i umjetničkog pristupa, gdje su nastupili odlični solisti, orkestar i vrhunski voditelj, na najbolji način približava glazbu mladoj publici – rekao je Tonči Bilić, predsjednik Hrvatske glazbene mladeži.
Gromoglasan pljesak učenika osnovnih škola iz cijele Hrvatske u prepunoj KD V. Lisinski potvrdio je da mlada publika prepoznaje istinske majstore glazbe koji su im danas predstavili najljepše ljubavne arije, prizore i duete iz operne literature.
Fenomenalnim, šarmantnim i stručnim uvodom Dražen Siriščević oduševio je učenike od petog do osmog razreda i dokazao kako je jednostavno biti ljubitelj opere i kako se može postati zaljubljenik u najljepšu umjetnost koja uzima najbolje iz glazbenog, glumačkog, plesnog i scenografskog te kostimografovog miljea.
Siriščević, inače voditelj i redatelj koncerta Opera u Lisinski, pripremio je inspirativne priče i anegdote iz svijeta opere i života najslavnijih opernih skladatelja, Mozarta, Saint-Saënsa, Puccinija, Wagnera, Gotovca, Verdija i Bizeta. Ljubavne arije, prizore i duete najvećih opernih skladatelja izvodili su solisti zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta, Ljubomir Puškarić, Tamara Felbinger Franetović i Nikša Radovanović, solistica HNK Ivan pl. Zajc iz Rijeke Ivana Srbljan i stipendistica HNK u Zagrebu Josipa Bilić u pratnji orkestra kojim je ravnao Josip Šego.
Veličanstvenim koncertom kojeg je Hrvatska glazbena mladež organizirala u suradnji s Operom Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu i KD V. Lisinski osigurali su mladoj publici jedinstven operni doživljaj.

Foto: Press