Pravi razlozi odlaska Jelene Perčin iz HNK Osijek
Piše: Snježana Županović On 19 sij., 2016 At 04:51 PM | Categorized As Kazalište, Kultura | With 0 Comments

Ekskluzivno…

Jelena Perčin od listopada je u angažmanu HNK Zagreb. Intendant HNK Osijek Božidar Šnajder ekskluzivno za portal Scena.hr otkriva prave razloge odlaska glumice u zagrebački HNK.

Jelena Perčin– Glumica Jelena Perčin bila je u angažmanu osječkog HNK dvije godine i to od 01.09.2013. do 30.09.2015. godine te je u tom periodu sudjelovala u više predstava, primjerice ‘Hotel slobodan promet’, ‘Ana Karenjina’, ‘Noćna igra s Jesenjinom’ i dr. Kako repertoar osječkog kazališta nije rađen prema glumici Jeleni Perčin neće doći do repertoarnih promjena. U predstavama u kojima gđa. Perčin glumi, a i dalje su na repertoaru HNK, i nadalje će nastupati Jelena Perčin i to kao vanjski honorarni suradnik. Odlazak gđe. Perčin bio je prijateljski, profesionalan i apsolutno suradnički – kazao je Šnajder za portal Scena.hr te nastavlja:
– Dogovoreno je da će gđi. Perčin unaprijed biti dostavljeni termini igranja predstava u Osijeku, a ona se obvezala maksimalno uskladiti svoje obveze u HNK Zagreb kako bi mogla nastupiti u tekućem repertoaru. Kako je taj dogovor postignut nije bilo potrebe izvršiti prepodjelu njene uloge drugim glumicama, tako da neće biti nikakvih zamjena – ističe Šnajder. Intendant otkriva i prave razloge njezinog odlaska iz HNK Osijek u zagrebački HNK.
Božidar Šnajder– Vrlo često se postavlja pitanje zašto je Jelena Perčin nakon dvije godine otišla iz osječkog kazališta. Odgovor je vrlo jednostavan, i svi oni koji žele stvarati afere oko ovakvih odlazaka i dolazaka na njihovu žalost, a na našu sreću i zadovoljstvo, biti će razočarani. Dopustit ću si slobodu, a nadam se da gospođa Perčin neće zamjeriti što ću biti direktan i izreći ću istinu, a ona se sastoji u tome što gđa. Perčin ima kćer koja treba krenuti u jesen u osnovnu školu. Kako gospođi Perčin majka živi u Zagrebu, a i sama Jelena je Zagrepčanka, puno je jednostavnije organizirati život u Zagrebu nego u Osijeku gdje je bila podstanar. Dakle, riječ je čisto o osobnim razlozima, a i ponuđen joj je angažman u zagrebačkom HNK, to je apsolutno razumljivo da je prihvatila tu ponudu. Naravno gđa. Perčin se odlično snašla u Osijeku, ansambl ju je izvrsno prihvatio, suradnja kao što vidite je ostala i sve ide svojim tijekom – objasnio je Šnajder. Za portal Scena.hr otkrio je i novosti u glumačkom ansamblu HNK Osijek.
– Što se tiče glumačkog ansambla u angažman je primljena Matea Grabić i glumac Ivica Ćaćić, a vrlo brzo planiramo primiti na stručno osposobljavanje dva glumca sa osječke Umjetničke akademije. Trenutno su počele pripreme za dvije nove kazališne premijere i to ‘Tri sestre’, Čehova, predstava koju će režirati Nikola Zavišić, kao i pripreme na mjuziklu ‘Moje pjesme moji snovi’ u režiji Nine Kleflin. Zbor Opere HNK priprema koncert Requiem, Op.48, Gabriel Faure – ispričao je Šnajder za portal Scena.hr.

Foto: Press Neven Mihić, HNK Osijek arhiva

comment closed