fbpx

Zoran Predin i Matija Dedić na Rovinj Jazz Festivalu

Rovinj…

Zoran Predin, Matija DedićVrsni kantautor Zoran Predin i pijanist Matija Dedić održat će sutra, u petak, 14. srpnja 2017. godine, koncert u prostoru bivše Tvornice duhana Rovinj (ex-TDR). U svom emotivnom i sjetnom izričaju rovinjskoj će publici, u sklopu ovogodišnjeg Rovinj Jazz Festivala, predstaviti repertoar autorskih pjesama, kao i obrade velikih hitova regionalnih autora, s albuma ‘Tragovi u sjeti’ (2011.) i ‘Tragovi u sjeti 2’ iz 2016. godine.
Skladbama s potonjeg albuma na kojem se, između ostalog, nalaze Runjićeva i Britvićeva ‘Potraži me u predgrađu’ i nekoliko narodnih napjeva poput ‘Lela Vranjanka’, ‘Što će mi život’ i ‘Sve što želim u ovom trenutku’, ovaj glazbeni duo vratit će posjetitelje u neko prošlo vrijeme. Pjesme s prvog albuma, kao što su ‘Priča o Vasi Ladačkom’, ‘Jesen u meni’, ‘Ti si mi u krvi’, publiku će pak povesti na izlet kroz značajne glazbene trenutke, markacije scene i vremena u kojem živimo.
Posljednji koncert poznatog dvojca koji je održan u dvorani Lisinski bio je dupkom pun, publika je fantastično reagirala, što je rezultiralo izlaskom glazbenika na tri bisa. Ne sumnjamo da će se ista atmosfera ponoviti i u petak, u romantičnom istarskom gradu Rovinju.
Josipa LisacTjedan kasnije, 22. srpnja u Rovinju će nastupiti još jedna izvanredna umjetnica – Josipa Lisac. Vokalno superiorna, prepoznatljiva po svojim specifičnim i sjajnim interpretacijama te jedinstvenom modnom izričaju, već 50 godina oduševljava dosljednošću i uvijek novim i zanimljivim načinom izvedbe svojih pjesama.

Foto: Press