fbpx

Premijerno: Preko sedam mora, preko sedam gora

ZKL…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Preko sedam mora, preko sedam goraU sklopu proslave 30 godina Kazališne družine Pinklec, 22. svibnja 2017. godine s početkom u 18.00 sati, u Zagrebačkom kazalištu lutaka na programu je premijera predstave Preko sedam mora, preko sedam gora u režiji Anice Tomić.
O predstavi: Preko sedam mora, preko sedam gora
Posljednje dvije godine svjedoci smo jedne o najvećih civilizacijskih kriza suvremenog doba. Izbjeglička kriza zatekla nas je Preko sedam mora, preko sedam goranespremne i stavila na kušnju našu spremnost da pomognemo i pokrenemo sve naše ljudske potencijale kako bi istinski prepoznali i prihvatili drugog. Među brojnim izbjeglicama nalazi se i veliki broj maloljetne djece koja bježe od rata i progona. Velik broj njih putuju bez pratnje i nalaze se na najneizvjesnijem putu svog života. Njihovo djetinjstvo zauvijek je prekinuto.
Predstava PREKO 7 MORA, PREKO 7 GORA na scenu dovodi upravo njihove priče. Temeljena na dokumentarnim materijalima, predstava priča priču o putovanju u bolji život, prema nesigurnom i neizvjesnom cilju. Putovanje je to na kojem oni koji se na njega odluče ostaju bez svega osim svog vlastitog života. Ova predstava pokušava im vratiti pravo na to da ispričaju svoje priče. Priča ih upravo kroz pogled djeteta, koji bez obzira na sve još uvijek pokušava zadržati pravo na igru, na igračke i bajke, na djetinjstvo. No istovremeno nas podsjeća koliko je malo potrebno kako bismo prepoznali drugog.
Režija: Anica Tomić
Dramaturgija: Jelena Kovačić
Glazba: Nenad Kovačić i Aurwa AlYoussef
Violina: Lucija Stanojević
Scenografija i kostimografija: Iva Matija Bitanga
Oblikovanje rasvjete: Neven Taradi
Igraju: Karolina Horvat, Tena A. Torjanac, Bruno Kontrec, Mario Jakšić, Davor Dokleja, Igor Baksa

Trajanje: 50 minuta
Dob: 6 +

Foto: Press