Premijera: Mala Floramye u režiji Gorana Golovka
Piše: redakcija On 29 stu., 2016 At 09:13 AM | Categorized As Kazalište, Kultura | With 0 Comments

Split…

Mala Floramye– Mediteranski kolorit popularne operete još će jednom oživjeti u srazu s ritmovima koji svjedoče o kraju jednog i dolasku drugog vremena, zajedno s melodramskim zapletom i nizom komičnih situacija, gradeći sliku grada koji se mijenja, svijeta koji iz doba nevinosti ratom prelazi u doba potrošnje i pojedinca koji se ne može promijeniti pa zauvijek ostaje oriđinal. Slijedeći izvorne zamisli i skice maestra Ive Tijardovića, stvaramo Malu Floramye kao posvetu jednom iščezlom vremenu i duhu, istovremeno se obraćajući suvremenosti i novim generacijama pitanjem: ima li mjesta ljubavi i poštovanju naših različitosti u kovitlacu karnevala anakronizma, politike i konzumerizma? – riječi su to redatelja Gorana Golovka.
Na pozornici Hrvatskog narodnog kazališta Split, 3. prosinca 2016. godine premijerno će biti izvedena opereta Mala Floramye. Pod ravnanjem maestra Harija Zlodre, a u režiji Gorana Golovka ansambl Opere splitskog teatra ponovno će na scenu postaviti najpoznatiju operetu Ive Tijardovića, zaštitni znak grada Splita, upisan u naše kolektivno svjesno i nesvjesno, s nezaboravnim likovima i osebujnom glazbom koju svi imamo u uhu.
Kao tumači naslovne uloge izmjenjivat će se sopranistice Antonija Teskera i Hana Hanas, Mirko će biti tenori Bože Jurić Pešić i Vladimir Garić, ulogu Šjor Bepa Pegule tumačit će Goran Marković, Miss Eveline Beautyflower ili, po splitski, Misili Bisili bit će Cynthia Hansell Bakić te u alternaciji Žana Marendić Bučević, ulogu Šjore Petronile, majke od Floramye tumačit će Elizabeta Tudor Gančević i Snježana Katić. U brojnim solističkim ulogama pojavit će se još i: Branka Pleština Stanić, Jelena Brnadić, Barbara Sumić, Bjanka Ivas, Zdeslav Petrašić, Marko Lasić, Vinko Maroević, Miroslav Ljubičić, Zlatko Aurelio Kokeza, Ivan Jakus, Jadran Barišković, Tonči Banov, Mirko Kraljev, Stefan Kokoškov, Ivan Baranović, Roko Čekalović, Stipe Radoja, uz Zbor, Orkestar i Balet HNK Split.
Autorski tim, osim dirigenta Zlodre i redatelja Golovka čine scenograf Zvonimir Mihanović, kostimograf Mladen Radovniković, koreografkinja Jasna Frankić Brkljačić, zborovođa Ana Šabašov, oblikovatelji svjetla i tona Srđan Barbarić i Damir Punda, te suradnica redatelja Jelena Bosančić i suradnica scenografa Vesna Režić.

Foto: Press

comment closed