Premijerno izvedena predstava Baš ti baš tu
By redakcija On 6 pro., 2018 At 12:46 PM | Categorized As Kazalište, Kultura | With 0 Comments

Zagreb…

Baš ti baš tuDugim pljeskom premijerna publika nagradila je višegodišnji rad glumice Vanje Matujec, koja je ujedno i dramatizirala zbirku pripovijetki ‘Baš ti baš tu‘, Brune Bebić, redateljice te autorskog tima predstave ‘Baš ti baš tu’.
Osebujna umjetnica i spisateljica, Miranda July, malo je poznata hrvatskoj javnosti. 2008.-e izdavačka kuća Vuković & Runjić, u izvrsnom prijevodu Mime Simić, objavila je hrvatski prijevod zbirke pripovijetki „Baš ti baš tu“ (originalnog naslova „No one belongs here more than you“).
Baš ti baš tuNovi kazališni prostor, „Studio Exit“ u Gundulićevoj 37, pokazao se kao po mjeri skrojen za ovo neobično pismo i duhoviti prikaz samoće i međuljudskih odnosa. Kroz 65 minuta, brojni likovi žena spajaju su u jedan, kojega slojevito, domišljato, kroz evidentno bliske priče svim gledateljima i gledateljicama, te nadasve duhovito, utjelovljuje Vanja Matujec.
Premijeri su prisustvovali kolege i kolegice kazališni umjetnici, suradnici i prijatelji, Baš ti baš tupoput glumica i glumaca Anje Šovagović Despot, Barbare Rocco, Vesne Tominac Matačić, Marije Sekelez, Perice Martinović, Beti Lučić, Lukrecije Tudor, Alena Šalinovića, Jure Radnića, Roka Juričića, kostimografkinje Doris Kristić, kazališnog redatelja, Hrvoja Korbara i umjetničkog ravnatelja Teatra Exit, Matka Raguža; zatim novinarka i urednica Elizabeta Gojan i stručnjakinja za odnose s javnošću, Aleksandra Kolarić.
Gledatelji će imati priliku uživati u ovom karizmatičnom kazališnom projektu ponovno u petak 7. i u subotu 8. prosinca 2018., te ponovno u siječnju 2019.
Kazališna predstava ‘Baš ti baš tu’ proizvedena je u produkciji umjetničke družine ‘Auzvinkl’.

O predstavi Baš ti baš tu:
Junakinja ove drame prisjeća se naizgled bizarnih i nevažnih situacija nastalih u njezinom stalnom nastojanju da prevlada usamljenost i odvojenost od svijeta. Često se osjeća kao statist u vlastitom životu, pa iznalazi sve zakučaste načine kako da se uklopi odlazeći na tečaj romantike, držeći satove plivanja u svojoj kuhinji ili koketirajući sa ženskim prijateljstvom. Pokušavajući uspostaviti odmak i razumjeti, počesto nespretno, naizgled ljupko, ali bez uvijanja i začudno direktno, njezina propitivanja su britka i duhovita. Fantazija je vitalna priroda svih lica i likova Mirande July. U pozadini njezinih pitanja stoji dilema: radi li se ovdje i sada o privremenom životu na putu prema stvarnome životu koji nas čeka negdje u budućnosti. Glavna junakinja njezina života uspješno pretapa humor i patos, progovara o svim velikim pitanjima duhovito, pronalazeći ipak radost i mjesto u svijetu koje je Baš za nju, baš tu.
glumi VANJA MATUJEC
režira BRUNA BEBIĆ
prema knjizi „No one belongs here more than you“ Mirande July
Praizvedba
srijeda 5. prosinca 2018. godine u 19 sati
Izvedbe
petak 7. prosinca 2018. godine u 19 sati
subota 8. prosinca 2018. godine u 19 sati
Mjesto: Studio Exit, Gundulićeva 37/I, Zagreb

Foto: Press

comment closed