fbpx

Slavko Sobin: Obitelj mi je velika podrška u svemu!

Razgovor…

Slavko Sobin u seriji ‘Crno-bijeli svijet‘ glumi fotografa Studentskog lista Đermana Kurtelu – Žungula. Serija prati priču zagrebačkih obitelji Slavko Sobins početka 80-ih godina te prikazuje urbani Zagreb, kroz tulume, rock koncerte i kultna generacijska okupljališta tog vremena. Sa Slavkom smo razgovarali o ulozi i osamdesetim godinama. Glumac je bio i gost na Porinu u Splitu, pa nam je otkrio i svoje dojmove.

Scena: Glumite u seriji ‘Crno-bijeli svijet’. Najbolje iz 80-ih godina?
To što nije bilo interneta.

Scena: Kako vi doživljavate osamdesete godine?
To je vrijeme mog djetinjstva koje pamtim kao jako lijepo razdoblje. Kasnije su mi u udžbeniku iz povijesti rekli drugačije, ali nekako više vjerujem svojoj procjeni. Drago mi je što sam tada odrastao.

Scena: Kako ste se uživjeli u svoj lik?
Odmah sam ga zavolio i pustio da živi. Rijetko se dogodi da ti tako lik sjedne i onda nekako nema potrebe za tehnikama. Najveći problem je što moja generacija danas nema taj istovremeni miks bunta i ležernosti, a to ne možeš odglumiti, to moraš imati. A kad nemaš, onda ‘šmiraš’, pa što bude.

Scena: Neka zanimljivost sa snimanja serije?
Slavko SobinEvo ga, najstresnije pitanje nakon snimanja serije. Sad imam potrebu sjetiti se nečeg urnebesnog i još to znati ispričati. Meni je najdraži bio prvi dolazak u šminku. Došao sam sa svojom crnom kosom i bradurinom, a izašao pomlađen i obrijan. To čekanje, da vidimo kakav će tko izaći iz vremeplova šminke i garderobe, bilo je baš zabavno.

Scena: Što kažu na ulogu u seriju vaši roditelji?
Obitelj je oduševljena i to je meni uvijek najvažnije. Ne mogu zamisliti život bez njihove podrške.

Scena: Je li uloga oživjela neke uspomene?
Da, mnoge. To je i bila poanta serije i čini mi se da smo uspjeli. Ako ništa, svi su se sjetili da u JNA nisi smio imati zulufe.

Scena: Planovi za ovu godinu?
U travnju imam dvije kazališne premijere u Zagrebu i vraćam se na set za novu seriju. Iduća tri mjeseca spavam u busu na relaciji Split – Zagreb, ali volim taj tempo i ne bih ga mijenjao ni za što. ‘Srce na sceni’ postiže neke nove uspjehe, pa smo tako uskoro na nekoliko kazališnih festivala i na to sam najviše ponosan.

Slavko SobinScena: Bili ste gost na ovogodišnjem Porinu. Kakvi su dojmovi?
Mi nismo glamurozna zemlja. Jednostavno nismo takvi. I većinom nam nije ni napeto bit glamurozni. Tako da dok se ne odustane od privida glamura to će uvijek biti ‘fejk’. Ali izvođači su mi bili sjajni. Porin je okupio dosta imena koje ja slušam, a slabo slušam domaće, tako da su to sve moji favoriti. Kako ne bi zvučalo kao diplomatski odgovor, na vrh mog popisa ide Urban s kojim se također slažem da Porin ne daje realnu sliku hrvatske glazbene scene.

Scena: Kakvu glazbu slušate?
Svaštarim. I volim otkrivati novo. Benjamin Clementine mi je sad na ‘repeatu’.

Foto: Scena.hr