fbpx

Multimedijalna predstava ‘Smrt Sokratova’ redatelja Nenada Glavana

Zagreb…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Smrt Sokratova

Smrt SokratovaU četvrtak, 14. veljače 2019. godine s početkom u 20.00 sati u KUC Travno – Scena Travno, na rasporedu je pretpremijerna izvedba predstave Smrt Sokratova. Predstavu potpisuje Umjetnička organizacija SKOP, a projekt je realiziran uz potporu Grada Zagreba i u programskoj suradnji s Kulturnim centrum Travno.
Režiju predstave Smrt Sokratova potpisuje redatelj Nenad Glavan, a igraju Branka Cvitković i Toma Medvešek.
Multimedijalna predstava ‘Smrt Sokratova’ oživljava žučne rasprave i kobne sate iznimne nepravde koju je atenska demokracija okrutno sprovela nad jednim od svojih najvećih umova. Fuzijom klasičnih kazališnih sredstava – glasa i pokreta, i motion capturing tehnologije donosi posljednje trenutke oca filozofije Sokrata. Putem posebne mizanscene real-time 3D digitalno oblikovanog performansa, Sokrat se obračunava s utvarama svojih progonitelja i izgovara svoju posljednju obranu.
Smrt SokratovaČemu nas, i dokle više, jer ovo je 21. stoljeće, a ne Sokratovo 5. stoljeće prije n.e., uči taj antički bard i filozof, koji je savjesno i javno poučavao vrijednostima istine, uvijek vjerujući u pravdu i zakone, a koji suočen s kićenim jezičnim vratolomijama zlih i podobnih, odabire ispiti smrtonosni koktel kukute i radije počiniti samoubojstvo tijela i osobe nego samoubojstvo misli i savjesti?
I dok otrov nagriza starčevu svijest i sapliće mu jezik, u samrtnom bunilu, Sokrat izgovara svoju posljednju obranu. Obranu Istine.
Adaptaciju i dramaturgiju potpisuje Darko Lukić, video je djelo Dejana Gotića i Dine Nikšića, svjetlo oblikuje Tomislav Maglečić, a ton Dan Jemrić.

Multimedijalna predstava ‘Smrt Sokratova’, pretpremijera
Pretpremijera 14. veljače, premijera 09. ožujka
Cijena ulaznice: 50 kuna
Prodaja ulaznica: 60 minuta prije početka izvedbe u KUC-u Travno.
Rezervacija ulaznica: smrt.sokratova@gmail.com

Foto: Press