fbpx

Špancirfest ulazi u svoju završnicu: UB40, Urban, Zoran Predin…

Varaždin…

U završni vikend Špancirfest ulazi s novim uličnim performerima, sjajnim koncertima i nevjerojatnim show-om Davida Morena na Kapucinskom trgu

Spancirfest, Zoran PredinDrugi festivalski vikend dovodi još nevjerojatnije ulične performere, ali i glazbene favorite: UB40, Urbana & 4, Zorana Predina s Lačnim Franzom i Vlatka Stefanovskog. A proteklih tjedan dana, varaždinskim ulicama prošpancirale su stotine tisuća ljudi iz brojnih zemalja svijeta, a od toga su deseci tisuća nazočili koncertima Bajage & Instruktora, S.A.R.S.-a, Dubioze kolektiv i Zabranjenog pušenja. Momci iz Dubioze, dan nakon velikog koncerta, spontano su nastupili na varaždinskim ulicama, uz performere iz Stelzen-Arta i oduševili sve koji su se našli na pravom mjestu u pravo vrijeme.
Odličan odaziv bio je za nastupe kultnih Britanaca Soul II Soul i The Brand New Heavies. U subotu 25. kolovoza očekuju vas reggae i pop velikani UB40 koji ove godine slave 40. godišnjicu postojanja na glazbenoj sceni.
Srce i duša Špancirfesta
Špancirfest, UB40Od devet ujutro do dva u noći na 350 000 metara kvadratnih odvija se više od 400 programa u 10 zona.
U zadnjem festivalskom vikendu, počevši već od danas, valja istaknuti umjetnika Davida Morena i njegov performans ‘Flota…dos’, zasigurno najveću atrakciju ovogodišnjih ulica Špancirfesta. Taj multitalentirani kompozitor, glazbenik i akrobat s partnericom izvodi nevjerojatan glazbeni show – prekrasnu ljubavnu priču u zraku prepunu humora, glazbe, plesa, poezije, akrobacija i multimedije koja će očarati sva znana i neznana osjetila.
Zvijezde kultnih statusa
U prvih pet dana festivala za ograničen broj sjedala u romantičnom vrtu ispred vile Bedeković prodano je oko 4200 ulaznica za nastupe Amire Medunjanin, Josipe Lisac te kazališne predstave Kerekesh Teatra i Marija Kovača.
SpancirfestDrugog festivalskog vikenda na ‘Bedekovićku’ dolaze muškarci. Najprije kultni Zoran Predin i Lačni Franz u subotu 25. kolovoza, a veliki završni nastup u nedjelju 26. kolovoza održat će makedonski gitaristički virtuoz i glazbeni genijalac Vlatko Stefanovski.
Veliko kazališno finale očekuje vas večeras u 21.00 sat uz Tarika Filipovića sa svojom autorskom monodramom ‘Ćiro’, o ‘treneru svih trenera’.
Premašen broj posjetitelja
SpancirfestIako je prošlogodišnji Špancirfest posjetilo više od 260 tisuća ljudi, organizatori se ne zamaraju rušenjem tog rekorda. Važna im je prvenstveno kvaliteta programa koji nude te, naravno, turistički promet koji se ostvaruje. U prvih pet dana festivala broj dolazaka porastao je za 15 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a ostvareno je čak 70 posto više noćenja nego lani kad je brojka bila blizu 4000. Interes za Špancirfestom nisu prepoznali samo domaći posjetitelji i turisti, nego i novinari. Tako je ove godine akreditirana najmlađa novinarka u povijesti festivala, sa svojih velikih – šest mjeseci.
Festival traje do nedjelje, 26. kolovoza. Vidimo se na varaždinskim ulicama!

Foto: Press