fbpx

Tišljarić: Snježna kraljica kao da je napisana za Senku Bulić

Zagreb…

Snježna kraljica premijerno u Trešnji

Snježna kraljica

Paolo Tišljarić– Bio mi je veliki izazov ponovno raditi s kazalištem Trešnja na ovakvoj poetskoj predstavi. Drago mi je da nam se u procesu priključila glumica Senka Bulić za koju kao da je napisana uloga Snježne kraljice – rekao je redatelj Paolo Tišljarić.
Predstava Snježna kraljica po istoimenoj bajci Hansa Christiana Andersena, premijerno će biti prikazana u zagrebačkom Gradskom kazalištu Trešnja u petak, 27. listopada 2017. godine. Modernu adaptaciju poznate bajke objavljene još davne 1845. godine, režirao je Paolo Tišljarić, a dramatizaciju potpisuje poznata hrvatska književnica Lada Kaštelan.
Redatelj Tišljarić je na konferenciji za novinare istaknuo kako je s Ladom dijelio viziju o adaptaciji ove bajke koja će biti vizualno atraktivna i dramaturški prilagođena novim generacijama.
– Iako smo dvije različite generacije, Paolo i ja smo u ovoj predstavi lako pronašli zajedničke točke – kazala je Kaštelan.
Svevremenska priča o prijateljstvu, ljubavi i odrastanju prati čudesno putovanje hrabre djevojčice Gerde koja je spremna učiniti sve kako bi pronašla svoga prijatelja Kaya. Kroz dvije dramaturške linije predstava prati priče mladih i starih Kaya i Gerde.
Snježna kraljicaU već poznatom stilu, Tišljarić i u ovoj predstavi pažljivo isprepliće elemente glume, plesa i glazbe s multimedijalnim rješenjima. S kazalištem Trešnja surađuje već po treći put pa je istaknuo kako je ovdje našao ansambl koji je s njim spreman na temeljiti i dugotrajan rad na materijalu predstave.
Radnja se zapliće kada Kay netragom nestane, a Gerda kreće na put kako bi ga spasila. Dok je Kay začaran na Sjevernom polu kod Snježne kraljice, Gerda uz pomoć ljudi i životinja pronalazi put do njega, dokazujući snagu pravog prijateljstva.
Ravnateljica Trešnje, Višnja Babić iskazala je zadovoljstvo što će djeca moći uživati u još jednoj bajci u Trešnji, koja će ih uvesti u svijet čarolije, neobičnih mjesta i bića.
Snježna kraljicaSnježnu kraljicu igra Senka Bulić, Kaya i Gerdu igraju Tvrtko Jurić i Ivana Bakarić, dok mladog Kaya i Gerdu igraju Luka Bulović i Dubravka Lelas. U ostalim su ulogama Marijana Mikulić, Tena Jeić Gajski, Tamara Garbajs, Aleksandra Naumov, Jure Radnić, Karla Brbić, Ana Vučak, Matija Čigir, Silvio Mumelaš, Kruno Bakota i Paško Vukasović.
Scenografkinja je Irena Kraljić, kostime je osmislila Tea Bašić Erceg, glazbu Willem Miličević, scenski pokret Blaženka Kovač Carić, dok svjetlo oblikuje Vesna Kolarec.
Predstavu možete pogledati već na pretpremijernim izvedbama u Trešnji, u subotu, 21. listopada u 17 sati i nedjelju, 22. listopada u 11.00 sati.

Foto: Press – Damil Kalogjera