Video: Okupila se postava filma Kum na 45. obljetnicu snimanja filma
By redakcija On 30 tra., 2017 At 03:24 PM | Categorized As Film, Kultura | With 0 Comments

Godfather…

Francis Ford Coppola, Al Pacino, Robert De Niro, Diane Keaton, James Caan, Talia Shire i Robert Duvall na projekciji filma Kum

Kum, Godfather– Bio sam razočaran kad sam prvi puta pročitao knjigu Maria Puza jer je bila predugačka – rekao je Francis Ford Coppola.
U sklopu Tribeca film festivala održana je svečana projekcija filma ‘Kum’ na kojem je gostovala i postava legendarnog filma. Francis Ford Coppola, Al Pacino, Robert De Niro, Diane Keaton, James Caan, Talia Shire i Robert Duvall sudjelovali su i u panelu koji je organiziran u New Yorku.
Kum (The Godfather) je kriminalistička drama Francisa Forda Coppole temeljena na istoimenom romanu Maria Puza. U glavnim ulogama pojavljuju se Marlon Brando, Al Pacino, Robert Duvall, Diane Keaton i James Caan. Radnja filma proteže se na deset godina od kraja 1945. do 1955. te predstavlja kronologiju mafijaške obitelji Corleone.
Američki filmski institut prvo je proglasio Kuma trećim najvećim filmom u povijesti američke kinematografije (iza Građanina Kanea i Casablance).Poslije je Kum prešao na drugo mjesto iza Građanina Kanea, dok se Casablanca spustila na treće mjesto. Film je pozicioniran na prvom mjestu u izboru najboljih filmova svih vremena filmskih portala IMDb,[2] Metacritic i Rotten Tomatoes. Snimljena su i dva nastavka, Kum II 1974. i Kum III 1990.

Foto: Screenshot Youtube
Video:

comment closed