Završio jubilarni 20. FZKA: Pobjednici su…
Piše: redakcija On 18 tra., 2016 At 11:23 AM | Categorized As Kazalište, Kultura | With 0 Comments

Zagreb…

Lanjski pobjednici ErKaVe ponovno najbolji, Igor Ružić izabrao Teatar Gaudeamus za državni festival

FZKAJubilarni 20. Festival zagrebačkih kazališnih amatera, najveći i najdugovječniji festival zaljubljenika u daske koje život znače, završen je sinoć svečanom dodjelom nagrada, među kojima je četiri vrijedne nagrade podijelilo šest finalista izabrano u jakoj konkurenciji od rekordno prijavljenih 45 kazališnih komada.
Stručni žiri, u sastavu redatelja Georgija Para, dramaturginje Željke Turčinović i kazališnog kritičara Andrije Tunjića, najvažniju nagradu za najbolju predstavu u cjelini dodijelilo je ‘Gospođici Juliji‘ Augusta Strindberga u režiji Christiana Jalzečića, umjetničkog voditelja ErKaVea, također lanjskog pobjednika FZKA-a, s predstavom ‘Sluškinje’, koja je doživjela izvrstan i plodan prijam kod široke publike diljem Lijepe naše.
Najbolji glumciNagradu za najboljeg glumca i glumicu osvojili su Veno Parašilovac i Danijela Evđenić za uloge Vedrana i Dore u predstavi ‘Ako se vratimo na početak’ u izvedbi kazališne družine ‘Pluton’, dok je nagrada za najbolji autorski tekst otišla u ruke Domagoju Topiću za predstavu ‘Hej, i ja sam tu’ u izvedbi dramskog studija Sesvete.
Kazališni kritičar i selektor 56. Festivala hrvatskih kazališnih amatera koji će biti održan u Pazinu od 20. do 22. svibnja i Vodicama od 27. do 29. svibnja u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, donio je odluku da uz prvonagrađenu predstavu na 56. FHKA sudjeluje i predstava Scene na sceni u režiji Rebecce Agić i izvedbi Teatra Gaudeamus Centra KNAP.

Foto: Press

comment closed