fbpx

Festival kulture, mode i povijesti u Varaždinu!

Varaždin Festival

Fashion Festival Croatia Varaždin 2013. će kroz modu promovirati kulturne znamenitosti grada. Taj jedinstveni modni festival trajat će od 7. do 9. lipnja na prostorima Staroga grada te gradske jezgre. Osim modnih revija bit će održane radionice, nastupi plesača, nagradne igre i razna natjecanja, ističu organizatori iz tvrtke Helluor iz Zagreba i Gradskog muzeja Varaždin.

Zaštitno lice kampanje je Maja Ranogajec, Daria Kolezarić u izvedbi klasičnih skladbi na klaviru, styling potpisuje Antropoti Vip Club s odabranim haljinama i kostimima HNK Varaždin, prirodnim izgledom frizura frizerskog salona Hairmony i make up-a vizažistice Mirele Fotak.

Organizator festivala tvrtka Helluor d.o.o. u kampanji je ciljano spojio povijest uz povijesne barokne haljine i moderno doba, na način da je napravio poveznicu povijesti s modernim dobom cipela s visokim petama.

Društvo Marije Jurić Zagorke dalo je podršku projektu. Glavni sponzor festivala je Somersby te Franck, PP Orahovica, Top Stil LMS d.o.o., Gastrocom d.o.o., Društvo Marije Jurić Zagorke, BIO estetik Femina d.o.o.,  Harmony i drugi. Službeni vizažisti ovog festivala su Mirela Magdić Fotak, Sanja Sajko i Bruno Šakota. Svakodnevna događanja Fashion festivala Croatia Varaždin bit će praćena službenim fotografom Reflexion i kamerom Tea Goričanca.

Kovačnica snova izrađuje za pozornicu gigantske svijećnjake ukupne visine dva metra. Organizatorica Ivana Trošić istaknula je zanimljivost ovog modno povijesnog festivala. Za modne dizajnere održat će se i natjecanje za izradu najljepše haljine iz određenog povijesnog razdoblja.

– U suradnji s Gradskim muzejom Varaždin odlučili smo da bude haljina iz vremena Marije Jurić Zagorke. Haljina, koja je će osvojiti prvu nagradu, izložit će se u Gradskom muzeju Varaždin i tu će biti sve do idućeg festivala – objasnila je Trošić.

Video:

[vsw id=”OffVcKvtAHo” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]