fbpx

Željko Bebek u KD Vatroslav Lisinski: 40 godina s vama!

Zagreb…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Željko BebekŽeljko Bebek, jedan od najznačajnijih pop-rock pjevača u zadnja četiri desetljeća svoj jubilej proslavit će na specijalnoj, samo za ovu priliku osmišljenoj koncertnoj turneji ‘Željko Bebek & simfonijski i tamburaški orkestar‘ koja započinje velikim koncertom u Zagrebu, 2. studenog 2015. godine u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, s početkom u 20,00 sati. Turneja se nastavlja 4. studenog koncertom u Beogradu, u Sava centru, a 7. studenog slijedi koncert u Ljubljani, u Cankarjevom domu. U sklopu ove slavljeničke turneje, Bebek će održati i ekskluzivne koncerte u Sarajevu i Skoplju.
Koncertna turneja ‘Željko Bebek & simfonijski i tamburaški orkestar’ kruna je karijere Željka Bebeka kojom ova živuća rock legenda slavi 40 uspješnih godina u samom vrhu glazbene scene naših prostora. Radi se o istinskom glazbenom spektaklu, u kojem se Željku Bebeku na bini istodobno pridužuje čak 60 glazbenika, članova Simfonijskog orkestra, uz Tamburaški orkestar Centra za tradicijsku kulturu iz Varaždina, a glazbenicima se pridružuje i Bebekov prateći rock bend.
Karizmatični Bebek vinuo se u vrh glazbene scene nekadašnje Jugoslavije početkom 70-ih kao frontman Bijelog Dugmeta i postao sinonim najplodnijeg glazbenog razdoblja grupe koju je napustio do 1984. i započeo zavidnu solo karijeru. Za Bebeka su pisali mnogi ponajbolji glazbeni autori, Arsen Dedić, Đorđe Novković, Miroslav Rus, Zrinko Tutić…. a Bebek je njihove skladbe, gotovo sve do jedne sa svojom karakterističnim i moćnim vokalom pretvorio u hit do hita. Od kultnog albuma ‘Kad bi’ bio bijelo dugme’ Željko Bebek je s Bijelim dugmetom objavio 9 studijskih albuma i 12 solo albuma, nekoliko live albuma i više kompilacija singlova, a protekle je godine u čast glazbenog rođendana objavljena i njegova glazbena antologija s četiri CD-a.
Željko BebekŽeljko Bebek ovaj je glazbeni projekt pripremao nekoliko godina, udruživši se s producentom Tomislavom Kašljevićem koji stoji iza produkcije cjelokupne koncertne turneje ‘Željko Bebek & simfonijski i tamburaški orkestar’. Uz njega u projektu sudjeluju i druga glazbena imena, prije svih, Branimir Mihaljević i Ante Gelo koji je pisao nove aranžmane za skladbe u pratnji orkestara te dirigent Josip Cvitanović.
Na predstojećem koncertu 2. studenog u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog bit će otpjevani najveći hitovi Bijelog dugmeta kao što su: ‘Selma’, ‘Ima neka tajna veza’, ‘Odlazim’, ‘Što bi dao da si na mom mjestu’, ‘Sve će to mila moja…’, ‘Tako ti je mala moja kad ljubi Bosanac’, ‘Sanjao sam noćas da te nemam…’. pa sve do prepoznativih Bebekovih hitova: ‘Laku noć svirači’, ‘Gdje sam bio s kim’ sam pio’, ‘Kaldrma’, ‘Žuta ruža s Dunava’, ‘Tijana’ i dr.
Ulaznice za predstojeći koncertni spektakl već su puštene u prodaju (140,00 kn/160,00kn/180,00kn) a mogu se kupiti na blagajni dvorane te u sustavu Ulaznice.hr i Eventim.hr.

Foto: Prisk