fbpx

Zoran Predin: Prvi koncert bez Damira Kukuruzovića

Svirajući njegovu omiljenu glazbu, poklonit ćemo se maestru Damiru Kukuruzoviću, napisao je Zoran Predin

– Kad sam predložio da napravimo Arsenove bisere u gypsy swing aranžmanima, Damir je digao obrve i u tom trenutku, zabrinuo sam se što će mi odgovoriti. Onda mi je svojim zaraznim osmjehom samo kimnuo i dodao, da ako ja to čujem on napraviti sve da se to realizira. U tom su se trenutku rodili novi originali Arsenovih najljepših balada – napisao je Zoran Predin.

– Prijateljevanje i druženje s Damirom bilo je čisti užitak, pun najboljeg gypsy swinga i uvijek prisutne dobre volje. Njegovo vrhunsko sviranje, svaki put bi me ponijelo u sedmo nebo. S Damirom sam dobio još jednog brata.

Zoran Predin

Ali crna sudbina ga je odnijela, tog prokletog dvanaestog prosinca prošle godine. Zabrana prelaska granice nije mi dozvolila da budem prisutan na sahrani, što mi je jako teško palo.

Damirova Marijana je rekla, da bi on sigurno volio da nastavimo sa sviranjem gypsy swinga, koji mu je život značio. Violinista Bruno Urlić je predložio mladog Damirovog učenika i fana Juraja Markača, da preuzme Damirove gitarističke dionice, kako bi mogli izvesti program “Zoran pjeva Arsena”. Juraj se pokazao odličnim izborom, tehnički odličan, siguran u izvedbi i iskreno predan glazbi koju izvodimo. Već nakon par proba u bend je primljen bez primjedbi.

Svirajući njegovu omiljenu glazbu, poklonit ćemo se maestru Damiru Kukuruzoviću i poslati pozdrave njegovoj zvijezdi na nebu. Dobrodošli na online koncert “Zoran pjeva Arsena”, u subotu 13.ožujka od 20 sati iz velike dvorane Cankarjevog doma u Ljubljani – Zoran Predin.

Foto: Press