ZPC u znaku međunarodnih gostovanja!
Piše: redakcija On 5 svi., 2017 At 10:09 AM | Categorized As Glazba, Kultura | With 0 Comments

Zagreb…

Nakon travnja, u kojem su odigrane čak tri premijere hrvatskih koreografa, u svibnju u ZPC na red dolaze inozemne predstave

ZPCVeć početkom mjeseca, sutra, 6. svibnja 2017. godine, u partnerstvu s Austrijskim kulturnim forumom, u sklopu Godine kulture 2017. HRVATSKA – AUSTRIJA, a pod geslom ‘Zajedno u kulturi‘, ZPC ugošćuje SEAD BODHI PROJECT, poslijediplomsku kompaniju Eksperimentalne akademije za ples iz Salzburga.
Plesači će u jednoj večeri izvesti dvije kraće predstave: BODHI, u koreografiji Male Kline, dobro znane hrvatskoj publici, i UBUNTU, u koreografiji Site Ostheimer.
O PREDSTAVI BODHI:
SEAD BODHI PROJECT plesački je jaka kompanija koja je izgradila reputaciju obuhvaćajući niz različitih stilova suvremenog plesa, u izvedbi izvrsnih mladih plesača u ključnoj fazi njihovog umjetničkog razvoja. Kompanija je međunarodno predstavljena u više od sto nastupa na festivalima i kazalištima. Rekli su da je mjesto bodhi stabla zadnje mjesto na zemlji koje će biti uništeno kada dođe do kraja svijeta. Kada svijet ponovno nastane biti će to prvo mjesto koje će se stvoriti.
Slovenska koreografkinja Mala Kline i plesači Bodhi projekta istražiti su potencijal stabla kao slike, grafikona, mjesta gdje svijet sanja o sebi kao o biću.
Razvija se iz trenutka u trenutak, iz tijela koje je samo po sebi stablo, s intervalima između tijela koja su kao stabla. Bodhi je stablo koje sanja, stablo koje sanja o svom postojanju kroz ples.

Foto: Press

comment closed