fbpx

Zvizdan je dobitnik Velike Zlatne Arene u Puli

62. Pulski filmski festival…

Osim nagrade za najbolji film, Zvizdan je osvojio nagradu Zlatna Arena za najbolju režiju, za najbolju glavnu žensku ulogu, za najbolju sporednu žensku ulogu, za najbolju sporednu mušku ulogu te Zlatnu Arenu za kostimografiju

ZvizdanZvizdanProglašeni su pobjednici 62. Pulskog filmskog festivala. Tijekom proteklog festivalskog tjedna na festivalu je prikazano 128 filmova u 12 različitih filmskih programa, od kojih je pet natjecateljskih filmskih programa: Hrvatski program, Međunarodni program, Susjedi i prijatelji, Kratka Pula i Studentski program.
Imenovani su članovi četiri različita ocjenjivačka suda (od kojih je jedan za program Kratka Pula i Studentski program) koja su birala najbolje filmove i filmske profesionalce.
Dobitnik Velike Zlatne Arene 62. Pulskog filmskog festivala za najbolji film je ‘Zvizdan‘, redatelja Dalibora Matanića, produkcijske kuće Kinorama i producentice Ankice Jurić Tilić. Prema riječima ocjenjivačkog suda nagrada je dodijeljena za film koji ima sposobnost doprijeti do gledatelja sa svojom porukom kroz odlično artikuliranu narativnu strukturu i originalne glumačke izvedbe.
Matanićev film ‘Zvizdan’, također je osvojio nagradu Zlatna Arena za najbolju režiju, za najbolju glavnu žensku ulogu, za najbolju sporednu žensku ulogu, za najbolju sporednu mušku ulogu te Zlatnu Arenu za kostimografiju.
Publika je, glasovanjem za Hrvatski program prikazan u Areni, dodijelila nagradu Zlatna vrata Pule filmu ‘Bit ćemo prvaci svijeta’, redatelja Darka Bajića s prosječnom ocjenom 4,85.

Foto: Press Pula film festival