fbpx

Anita Matić Delić – sunčanje, surfanje, komarci i riblja kost u grlu

Ljeto na Sceni…

Lijepa glumica za portal Scena.hr otkriva kako provodi godišnji odmor, prisjetila se nezgode s ljetovanja te ispričala kako su izgledala njezina ljetovanja u djetinjstvu

Anita Matić Delić sa suprugom i djecom već godinama godišnji odmor provodi u mirnom mjestu Kućište na Pelješcu.

Anita Matić Delić

– Odmah do nas nalazi se poznato surfersko mjesto Viganj gdje se najčešće kupamo, a stariji sin Val (9) već drugu godinu ovdje ide u školu jedrenja ORCA. Suprug povremeno ukrade malo vremena da obnovi svoju strast iz mladosti – surfanje, a ja svaku drugu večer uhvatim vrijeme za trčanje. Svaki dan svi vozimo bicikle. Uz dva živahna sina akcije nam ne nedostaje. Sretna sam kad na plaži ulovim malo mira za čitanje i sunčanje – ispričala je Anita. Glumica kaže kako svako ljeto nastoje provesti što više vremena zajedno.
– Suprug je zbog snimanja serije u Libanonu bio odsutan četiri mjeseca, pa nam je ovo vrijeme provedeno zajedno baš dragocjeno – ističe glumica. Anita je sretna jer su je ovog ljeta zaobišle ose, ali i komarci kojima je inače, kako kaže, omiljena poslastica.

Anita Matić Delić

Ose i komarci
– Imam sreće jer me ose i komarci ne napadaju. Zašto? Nemam pojma. Ili njih ovo ljeto ima puno manje ili sam ja napokon očvrsnula, pa im više nisam interesantna – rekla je kroz smijeh i nastavlja:
– U svakom slučaju ovo ljeto ne skačem po plaži kad se pojavi osa, nego ju mirno pogledam i laganim pokretom otpravim u drugom smjeru.
Anita se prisjetila i jedne ozbiljne nezgode s ljetovanja.

Riblja kost u grlu
Glumica je prošlog ljeta završila na hitnoj jer joj je u grlu zapela riblja kost.
– Bila sam zanimljiv slučaj u Orebiću na hitnoj. Mlada doktorica mislila je da tako sitnu kost neće moći izvaditi jer do sada nije imala susret s kosti od sardine. Uglavnom, kost je uspješno izvukla i svi smo bili sretni – priča Anita.

Anita Matić Delić

Ljetni praznici kod bake
Glumica je imala lijepa ljetovanja u djetinjstvu kod bake Mare u Donjim Matićima kod Drniša.
– Stara kamena kuća, ljuljačka na košteli, štala, gonjenje krave s bakom na pašu pa na lokvu, slobodno jurcanje po selu s društvom koje se ljetom tu okupljalo i igrali se samo s onim što smo mogli sami napraviti i smisliti. Nakon seoske idile, ljetovanje se nastavljalo u Zadru s roditeljima i sestrom i velikim obiteljskim društvom – sjeća se glumica. Nakon godišnjeg odmora, Anitu čeka zanimljiva i zahtjevna uloga.
– U kazalištu Kerempuh 1. rujna počinju probe za svjetski hit Richarda Beana prema komediji ‘Sluga dvaju gospodara’ Carla Goldonija na hrvatski način u režiji Vite Taufera u kojem igram glavnu žensku ulogu. Veselim se probama i radu s tim velikim režiserom i vjerujem da ćemo napraviti odličnu predstavu i ponovno razveseliti našu publiku. Imam još neke poslovne ponude i planove, ali o njima kad za to dođe vrijeme – kazala je Anita za portal Scena.hr.

Foto: Anita Matić Delić priv. album