fbpx

Antonija savjetuje: Frizure za svaku dob!

VelvetFrizure treba prilagoditi godinama, ali i tempu i stilu života. Vlasnica frizerskog salona ‘Velvet‘, Antonija Knapić savjetuje vas koji vam stil odgovara, ali naravno, sve ovisi o vašoj osobnosti.
Dvadesete godine: Ovo je najbolje vrijeme vašeg života za isprobati različite stilove. U vašoj dobi kosa će rasti brže i vlas će deblja nego u bilo koje drugo vrijeme u vašem životu. Kratke frizure mogu pomoći da izgledate zrelije, a duga kosa može biti seksi i romantična. Odlučite se na promjenu i dugu kosu odrežite do ramena ili na predivan bob. Eksperimentirajte sa bojama, plavu kosu prošarajte smeđim pramenovima ili obojite kosu u crveno.
Tridesete godine: U ovim godinama možda se osniva obitelj ili se napreduje u karijeri. Želite odabrati stil koji odgovara vašem životnom stilu i tempu. Idealna frizura za majke je kosa do ramena koju mogu preko dana zavezati u rep. Ako imate ubrzani tempo života ošišajte se na kratko. Odlično ćete izgledati, a frizura se lagano održava.
Četrdesete godine: Vodite brigu o kosi jer u toj dobi naša kosa postaje krhka. Počastite se tretmanom za dubinsku obnovu kose barem dva puta na mjesec. Ravno ošišana kosa nikako nije za vas jer će vam izdužiti lice i izgledati ćete mršavije nego što jeste. Dodajte vašoj kosi živosti i volumena ošišavši je slojevito. Što se boje tiče probajte ići svjetlije, nijansu ili dvije od trenutne boje ili u predivni karamel.
Pedesete godine: Ni u tim godinama niste osuđeni na kratku frizuru. Dok imate zdravu kosu možete imati kosu do ramena, a razmislite i o bobu. Izbjegavajte oštre linije, par slojeva oko lica učiniti će vas mlađom. Čak vas i boja može učiniti mlađom, svjetlije nijanse vratiti će vam živost, a i sijede se ne vide toliko.
Šezdesete godine: Kratke frizure uokviruju lice i naglašavaju ono najbolje na vama. Možete imati i dužu kosu, samo ne dopustite da kosa bude duža od ramena. Probajte nešto modernije.