fbpx

Hrvatski animirani filmovi u Córdobi i Bristolu!

Svjetski festivali…

Hrvatski animirani filmovi bit će prikazani na dva svjetska festivala – u Córdobi na osmom izdanju Međunarodnog festivala animacije Anima 2015 te na 21. izdanju Encountersa – međunarodnog festivala kratkometražnog filma u Bristolu.

animirani filmoviAnima
Međunarodni festival animacije Anima 2015 održava se u argentinskom gradu Córdobi od 10. do 12. rujna. Na festivalu će se prikazati četiri hrvatska filma. U natjecateljski program kratkometražnih filmova uvršteni su ‘Wiener Blut’ u režiji Zlatka Boureka i Pavla Štaltera te manjinska hrvatska koprodukcija ‘Život s Hermanom H. Rottom’ autorice Chintis Lundgren, u selekciji animiranih filmova za djecu bit će prikazan ‘Skriveni talent’ Mirana Miošića, dok će u programu Svjetska panorama biti prikazan ‘Stakleni čovjek’ Daniela Šuljića.

Encounters
Nekoliko dana kasnije, hrvatski animirani filmovi bit će prikazani na 21. izdanju Encountersa – međunarodnog festivala kratkometražnog filma u Bristolu. Festival se održava od 15. do 20. rujna, a u programu će prikazati četiri domaća ostvarenja: tri animirana i jedan kratkometražni igrani film. U natjecateljski program uvršteni su animirani filmovi ‘Ljubav i prijevozna sredstva’ Draška Ivezića, ‘Zašto su došli vlakom’ Joška Marušića i ‘Slom’ Davida Lovrića, dok će u popratnom programu Short Matters biti prikazana ‘Kokoška’ Une Gunjak.
Festival Encounters jedan je od vodećih festivala animiranog i kratkometražnog filma u Velikoj Britaniji, a festivalski pobjednici izravno su nominirani za nagradu BAFTA, Oscar, nagradu Europske filmske akademije i Cartoon d’Or.

Foto: Press