Nova sezona u CeKaTe-u: Trešnjevački fotomaraton

Zagreb…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Trešnjevački fotomaratonU Centru za kulturu Trešnjevka u tijeku je ovog ljeta objavljeno foto-natjecanje za područje Trešnjevke koje je namijenjeno svim fotografima (amaterima i profesionalcima) pod nazivom Trešnjevački fotomaraton. Izložba fotografija bit će postavljena u galeriji Modulor Cekate-a u siječnju 2018. godine.
Tematske cjeline-smjernice za snimanje su objekti, portreti, pejsaži, događanja, skupine ljudi kao i svi ostali detalji vezani za Trešnjevku. Proces fotografiranja traje nekoliko mjeseci uključujući ljeto, a fotografije (do 5 komada) zajedno sa životopisom autora i pripadajućim podacima potrebno je dostaviti na CD-u do kraja rujna. Svaka fotografija treba imati označeno ime autora i ne smije biti starija od godine dana.
Žiri (u izboru fotografa Luke Mjede) u listopadu bira trideset autora (svaki s tri fotografije), a autori su sami dužni izraditi fotografije za izložbu (najmanja dimenzija fotografije je 30 cm-kraća stranica). Dozvoljeno je obrađivanje fotografija i razne druge tehnike. Izložbu će pratiti katalog u kojem će biti zastupljeni svi autori s jednom svojom fotografijom.
Najbolji radovi, po izboru žirija i publike, bit će nagrađeni fotomonografijama ili drugim prigodnim nagradama.

Adresa:

Centar za kulturu Trešnjevka/galerija Modulor
Park Stara Trešnjevka 1, 10000 Zagreb
s naznakom: za Trešnjevački fotomaraton

Foto: Press – CeKaTe