fbpx

Završeno snimanje druge sezone Crno bijeli svijet

Zagreb…

Crno bijeli svijetZavršeno je snimanje druge sezone dramske serije Crno bijeli svijet autora Gorana Kulenovića, koju produkcijska kuća Interfilm ostvaruje za Hrvatsku radioteleviziju. Snimalo se osamdeset dana na više desetaka lokacija u Zagrebu i okolici, a montaža novih dvanaest nastavaka popularne serije trebala bi biti dovršena do sredine listopada. Na programu Hrvatske radiotelevizije gledatelji će seriju moći pratiti u jesenskoj shemi.
I ove sezone u glavnim ulogama nastupaju Filip Riđički (Kipo), Slavko Sobin (Žungul), Jelena Miholjević (Ksenija), Franjo Kuhar (Dominik), Sreten Mokrović (Jura), Anica Dobra (Jagoda), Karlo Maloča (Žac), Kaja Šišmanović (Una), Elizabeta Kukić (Dunja) i Sara Stanić (Marina), a uz niz drugih glumaca koje smo gledali u prvoj sezoni Crno-bijeloga svijeta vidjet ćemo i neka nova glumačka imena poput Voje Brajevića, Gorana Navojca, Nikše Butijera, Ozrena Grabarića, Gorana Grgića, Olge Pakalović, Enesa Vejzovića, Silvija Vovka, Nere Stipičević, Vladimira Posavca Tušeka, Gordane Gadžić, Tvrtka Jurića, Arete Ćurković, Ive Babić i Doris Šarić Kukuljice.
Crno bijeli svijetRadnja serije u drugoj se sezoni serije Crno bijeli svijet događa tijekom 1981. i 1982. godine, a u središtu pozornosti ponovno su novinar Voljen Kipčić Kipo i njegov najbolji prijatelj, fotograf Đermano Kurtela zvan Žungul. Uz njihovu potragu za dobrim provodom i temama koje bi im mogle pomoći da se iz svijeta studentskoga novinarstva prebace u više profesionalne sfere (počinju raditi za Start i Danas), usporedno pratimo i događanja u obiteljima Kipovih roditelja: oca Jure, čiji brak s Jagodom prolazi kroz turbulentnu fazu, ništa manje uzbudljivu od onoga što mu se događa na novome radnom mjestu na kojemu je izložen različitim političkim pritiscima, te majke Ksenije, čijega muža Dominika uznemiruju kolege taksisti, nestašica nafte i agilni čuvari poretka.
Zanimljivo je i u životu najmlađih generacija tih dviju obitelji: Jagodina kći Una uz započetu studentsku karijeru (upisala je studij glume) i dalje pokušava ostvariti i onu rokersku, a Kipov brat Žac intenzivno živi svoju prvu ljubavnu romansu s Ladom, djevojkom iz razreda koju smo već upoznali u prvoj sezoni Crno-bijeloga svijeta. Uz niz također dobro nam poznatih faca iz prve sezone (Marina, Dunja, Nenad, Pajzlek, major Kurtela i dr.) u seriji se pojavljuju i mnogi novi likovi.
Uglavnom je riječ o srednjim i manjim ulogama, od Jagodina oca Veljka te njezina švalera iz studentskih dana Mitra te ekipe iz Vjesnikovih izdanja i Unina studentskoga okružja (fatalna žena Andrea, sveznajući urednik Jozo Sokrat, student dramaturgije Leo) do poznatih imena iz tadašnjega kulturnog i estradnog života.
Jedno od glavnih lica serije i ove je sezone grad Zagreb sa svojim generacijskim okupljalištima, novinskim redakcijama, koncertnim prostorima, ulicama i kvartovima. Neizostavna dramaturška sastavnica serije autentična je glazba s početka osamdesetih, pa će druženje s junacima Crno-bijeloga svijeta biti obojeno zvukovima Filma, Haustora, Idola, Aerodroma, Novih fosila i drugih glazbenih skupina i solista s onodobne rock-scene i pop-scene.

Foto: Press