Europska noć muzeja: Muzej za sve!
By redakcija On 8 svi., 2015 At 05:22 PM | Categorized As LifeStyle, Moda | With 0 Comments

Dubrovnik…

Europska noć muzejaUmjetnička galerija Dubrovnik i ove će godine prigodnim programom obilježiti Europsku noć muzeja 16. svibnja te Međunarodni dan muzeja, 18. svibnja. No, ove godine program neće trajati samo dva dana. Obilježavanje ova dva značajna datuma započet će već u utorak, 12. svibnja, a trajat će do nedjelje, 17. svibnja. Ovogodišnja tema međunarodne manifestacije je Muzeji za održivo društvo, u sklopu programa Muzej za sve i to u prizemnom dijelu Umjetničke galerije Dubrovnik u ovom će periodu biti postavljena izložba eksponata iz bogate muzejske zbirke Umjetničke galerije Dubrovnik. Zgrada Umjetničke galerije Dubrovnik prostire se na tri kata i pristup izložbenim prostorijama onemogućen je posjetiteljima s poteškoćama u kretanju pa  na ovaj način privremeno omogućujemo posjet muzeju i izravno upoznavanje s likovnim stvaralaštvom hrvatske moderne onima kojima je on bezrazložno uskraćen.
Za one najmlađe, u subotu, 16. svibnja u vremenu od 11,00 sati do 12,30 sati bit će održana likovno – edukativna radionica koja će tematski popratiti prigodnu izložbu, a koristit će se ekološki, organski i reciklažni materijal za likovno izražavanje.
Također, na dan kad se obilježava Europska noć muzeja, 16. svibnja za svakog će posjetitelja biti pripremljen katalog iznenađenja iz bogate zbirke Umjetničke galerije Dubrovnik.
Radno vrijeme: svaki dan, osim ponedjeljka, od 09 – 20 sati

Foto: Press

comment closed