fbpx

16. izdanje Sevdah u Lisinskom u kultnoj dvorani u Zagrebu

Sevdah u Lisinskom

U Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog i ove godine održat će se tradicionalni koncert Sevdah u Lisinskom 15. studenog s početkom u 20 sati.

Sevdah

Više od 1500 posjetitelja moći će uživati u izvedbama Nedžada Salkovića, Hanke Paldum, Esada Kovačevića, Alme Subašić, Ibre Bublina, Azre Husarkić, Ivana Jelića, Izeta Milišića uz posebne goste Dženane Huseinagić i Dženane Šehanović.

U interpretacijama eminentnih izvođača sevdaha publika u hrvatskom glavnom gradu osjetit će svu ljepotu sevdalinki, bosanskih, tradicionalnih i gradskih ljubavnih pjesama, a kao što je ranije navedeno, Nedžad Salković poznatiji pod nazivom „Princ Sevdaha” još jednom će stati na pozornicu u Lisinskom.

Idejni tvorac i producent Music Time-a Tomislav Kašljević istaknuo je kako je veoma ponosan na projekt koji uspješno traje kroz 16. Izdanje.

– Nije lako okupiti toliko izvođača na jednoj sceni kao što je Lisinski, ali kada se nešto radi iz ljubavi, sve se može – rekao je Kašljević.

Kao što je i samoj publici poznato, sevdalinka je gradska ljubavna pjesma koja predstavlja jedinstven glazbeni izričaj u Bosni i Hercegovini, koji se može pohvaliti dugom i bogatom tradicijom.
Samom svojom strukturom i način izvođenja, sevdalinke su vrlo kompleksne pjesme, prepune emocija, a sama riječ sevdalinka potječe od arapske riječi „sawda” što znači „crna žuč”, dok je u bosanskom jeziku pojam „sevdah” dobio značenje čežnje, ljubavnog žara i ljubavnih jada.

Tako će se 15. studenog u Lisinskom moći ponovo čuti neponovljive pjesme koje „diraju u srce”: Žute dunje, Tebi majko, Misli lete, Emina, Ne klepeći nanulama, Čudna jada od Mostara grada, S one strane Plive, Lijepi li su mostarski dućani, Moj dilbere, Snijeg pade na behar, Kad ja pođoh na Bembašu, Vino piju age Sarajlije i mnoge druge.

VAŽNE OBAVIJESTI:
15. studenog rezervirajte svoje mjesto u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski s početkom u 20 sati. Ulaznice potražite na sustave Eventim, Entrio i Ulaznice.hr.

Za prisustvovanje na koncertu, uz kupljenu ulaznicu, treba priložiti COVID potvrdu u elektronskom ili pisanom obliku. Na ulazu će se obavljati i nužno brzo antigensko testiranje, o trošku organizatora (besplatno za posjetitelje).

Ulazak na koncert moguć je SAMO I ISKLJUČIVO uz predočenje COVID POTVRDE ili uz BRZO ANTIGENSKO TESTIRANJE (koje će se obavljati besplatno na ulazu, o trošku organizatora koncerta) – poručuju organizatori.

Foto: Press