Gala koncert: Zlatni zborovi u KD Vatroslav Lisinski
By redakcija On 14 sij., 2018 At 01:28 PM | Categorized As LifeStyle, Tech | With 0 Comments

Zagreb…

U subotu 28. siječnja u maloj dvorani KD Vatroslav Lisinski održat će se Gala koncert Zlatni zborovi, koncert pobjednika 4. Natjecanja hrvatske tradicijske vokalne glazbe – Zagreb 2017.

Zlatni zboroviČetvrtu godinu zaredom Zagrebački glazbeni podij Centra za kulturu Trešnjevka organizirao je Natjecanje hrvatske tradicijske vokalne glazbe. Za razliku od uvijek raznovrsnih izvedbi zagrebačkih glazbenih amatera u sklopu Podija, na ovom su natjecanju mali vokalni ansambli, klape i zborovi vokalno prezentirali isključivo hrvatsku tradicijsku kulturu.
Voditeljica Zagrebačkog glazbenog podija Marina Jurković napominje:
Zlatni zborovi– Četiri najbolja od osamnaest ansambala i zborova koji su se natjecali, na skorašnjem će koncertu u KD Lisinski, kako mi volimo reći, zaplesati Zborsko kolo. Ideja je inspirirana festivalom tradicijske vokalne glazbe Brodsko kolo, koji je u suradnji sa Zagrebačkim glazbenim podijem ove godine kao novost preporučio natjecatelje iz Slavonije, što je nekima od sudionika – Bajama iz Ivanovca i KUD-u Mijat Stojanović iz Babine Grede, u konačnici donijelo i zlatnu plaketu.
Uz ova dva, zlatnu plaketu su osvojili i publici će se predstaviti ženski vokalni sastav Zvizde i Akademski zbor Filozofskog fakulteta u Zagrebu Concordia Discors.
O dugoj i bogatoj tradiciji zagrebačkog glazbenog amaterizma svjedoči i ovogodišnja obljetnica 40 godina Susreta zagrebačkih glazbenih amatera. Tim povodom CeKaTe-ov Glazbeni podij organizirat će niz događanja, a kao uvod u programe, posjetitelje Gala koncerta će s temom upoznati dr. sc. Zdenka Weber te pritom predstaviti prigodnu knjižicu o Susretima.
Ulaznice po cijeni od 30 kuna moguće je kupiti online ili na blagajni KD Vatroslav Lisinski. Studenti i umirovljenici ostvaruju popust od 30%. Više informacija na web stranici CeKaTe-a.

Foto: Press

comment closed